Iz Zvezde opet: Tole, odlazi!

Fudbalski klub Crvena zvezda ponovo je zatražio ostavku prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića.

Fudbal 16.09.2014 | 09:15
Iz Zvezde opet: Tole, odlazi!

Na sastanku Upravnog odbora kluba jednoglasno je odlučeno da se Karadžiću da rok od 30 dana da podnese ostavku i raspiše nove izbore.

Povod za takvu reakciju bilo je nezadovoljstvo uprave ‘crveno-belih’ zbog suđenja u Kruševcu, na meču sa Napretkom, koji je završen rezultatom 0:0.

“Razmatrali smo aktuelna pitanja vezana za klub i doneli odluku da zatražimo da Tomislav Karadžić podnese ostavku i raspiše izbore na svim nivoima”, rekao je predsednik Skupštine fudbalskog kluba Crvena zvezda Svetozar Mijailović.

Vršilac dužnosti generalnog sekretara Zvezdan Terzić istakao je da ovoga puta ‘crveno-beli’ neće odustati od te inicijative kao prošle godine. Podsetimo, tada su utakmice Jelen Superlige kasnile, a iako je Karadžić najavio da će napustiti funkciju, kasnije je objavio da ostaje do kraja svog mandata.

“Napravićemo dobru strategiju, i Crvena zvezda ovog puta neće stati kao što je učinila prošle godine. Ranije je Zvezda dala rok Tomislavu Karadžiću da nešto promeni ili da podnese ostavku. Ništa se nije promenilo i zbog toga insistiramo na ostavci. Poslaćemo mu dopis o tome i džentlmenski ćemo mu dati rok od 30 dana. Očekujem da klub kao što je Crvena zvezda dobije podršku kompletne fudbalske Srbije. Što se tiče moje funkcije u Zajednici, doneću odluku posle razgovora sa kolegama u klubu o toj temi”, naglasio je Terzić.

Terzić je naglasio da je poznato da Crvena zvezda ima svoje probleme, i da ovim ne želi da ih sakrije od javnosti.

“Ne bih želeo da javnost stekne utisak da mi napadom na Tomislava Karadžića želimo da sakrijemo sopstvene probleme. Ne, svesni smo situacije u kojoj je klub. Svesni smo i da u Kruševcu nismo odigrali kako treba, ali to je posao za stručni štab. Klub je u završnoj fazi izrade strategije za finansijsku stabilizaciju, podmlađivanje tima i osvajanje titule. Osvajanje titule je poslednja stavka, jer ona nije primarna u ovoj situaciji. Svakako ćemo se boriti i za nju, ali ne želimo da nas kradu i oduzimaju tu šansu”, rekao je Terzić.

Potpredsednik kluba Slaviša Kokeza odgovorio je na pitanje da li Crvena zvezda ima kandidata za predsednika FSS:

“Imaćemo kandidata, a kada budu raspisani izbori, saopštićemo i njegovo ime. Znaće se na vreme”.

Komentari / 0

Ostavite komentar