Колаковић поднео оставку!

Селектор српских одбојкаша Игор Колаковић поднео је оставку на ту функцију после неуспеха на Светском првенству у Пољској.

Остали спортови 16.09.2014 | 09:00
Колаковић поднео оставку!

Репрезентација Србије заузела је девето место на планетарном шампионату, пошто је елиминисана у другој фази. Такмичење је завршила са скором од пет победа и четири пораза.

Колаковић је у Лођу имао састанак са Александром Боричићем, председником Одбојкашког савеза Србије, на којем је понудио оставку на место првог тренера сениора Србије.

Боричић је прихватио разлоге које је Колаковић навео и прихватио оставку. Током састанка је договорено да Колаковић са стручним штабом направи детаљну анализу учинка на Светском првенству у Пољској, као и да ће и убудуће бити на располагању ОСС за све неопходне информације.

Боричић се захвалио Игору Колаковићу на досадашњим постигнутим резултатима и изузетно коректној сарадњи.

Колаковић је на челу репрезентације био од 2006. године и са ‘орловима’ је највећи успех остварио 2011. године, освајањем злата на Европском првенству у Чешкој и Аустрији.

Под његовим вођством, српски одбојкаши су освојили још бронзу на Светском првенству у Риму 2010. године, бронзу на Европском првенству 2007. и 2013. године, као и два сребра и једну бронзу у Светској лиги. Са младом репрезентацијом је прошле године освојио светско сребро.

За сада нема наговештаја ко би могао да замени Колаковића, али у Одбојкашком савезу имају времена да размисле о кандидатима, пошто репрезентацију наредно такмичење чека тек у мају следеће године, а то је Светска лига. Наредне године, српски одбојкаши ће играти и на Европском првенству у Бугарској и Италији, па би због тога име новог селектора могли да сазнамо крајем године.

Коментари / 0

Оставите коментар