Kolaković podneo ostavku!

Selektor srpskih odbojkaša Igor Kolaković podneo je ostavku na tu funkciju posle neuspeha na Svetskom prvenstvu u Poljskoj.

Ostali sportovi 16.09.2014 | 09:00
Kolaković podneo ostavku!

Reprezentacija Srbije zauzela je deveto mesto na planetarnom šampionatu, pošto je eliminisana u drugoj fazi. Takmičenje je završila sa skorom od pet pobeda i četiri poraza.

Kolaković je u Lođu imao sastanak sa Aleksandrom Boričićem, predsednikom Odbojkaškog saveza Srbije, na kojem je ponudio ostavku na mesto prvog trenera seniora Srbije.

Boričić je prihvatio razloge koje je Kolaković naveo i prihvatio ostavku. Tokom sastanka je dogovoreno da Kolaković sa stručnim štabom napravi detaljnu analizu učinka na Svetskom prvenstvu u Poljskoj, kao i da će i ubuduće biti na raspolaganju OSS za sve neophodne informacije.

Boričić se zahvalio Igoru Kolakoviću na dosadašnjim postignutim rezultatima i izuzetno korektnoj saradnji.

Kolaković je na čelu reprezentacije bio od 2006. godine i sa ‘orlovima’ je najveći uspeh ostvario 2011. godine, osvajanjem zlata na Evropskom prvenstvu u Češkoj i Austriji.

Pod njegovim vođstvom, srpski odbojkaši su osvojili još bronzu na Svetskom prvenstvu u Rimu 2010. godine, bronzu na Evropskom prvenstvu 2007. i 2013. godine, kao i dva srebra i jednu bronzu u Svetskoj ligi. Sa mladom reprezentacijom je prošle godine osvojio svetsko srebro.

Za sada nema nagoveštaja ko bi mogao da zameni Kolakovića, ali u Odbojkaškom savezu imaju vremena da razmisle o kandidatima, pošto reprezentaciju naredno takmičenje čeka tek u maju sledeće godine, a to je Svetska liga. Naredne godine, srpski odbojkaši će igrati i na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj i Italiji, pa bi zbog toga ime novog selektora mogli da saznamo krajem godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar