Усташки дочек за Чилића у Међугорју!

Након освојеног УС Опена, у родном месту најбољег хрватског тенисера спрема се наступ Марка Перковића Томпсона и Мата Булића.

Тенис 15.09.2014 | 23:30
Усташки дочек за Чилића у Међугорју!

Најпознатији певачи хрватских националистичких песама Мате Булић и Марко Перковић Томпсон биће главне естрадне звезде на сутрашњем спектаклу у Међугорју, на дочеку хрватског тенисера Марина Чилића, који је прошлог понедељка освојио титулу на УС Опену!

У родном месту победника последњег гренд слема сезоне увелико трају припреме за дочек, али прослава највећег спортског успеха у Хрватској ове године на добром је путу да се претвори у величање ратних злочина из Другог светског рата.

Срамотно је да један врхунски спортиста који би требало да шири спортски дух позива на свој дочек Томпсона, који слави злочине над Србима током Другог светског рата и 90-их година прошлог века. Чилић је освајањем УС опена постао популаран ван границе своје земље, а његови потези су за сваку критику. Маринова одлука је за сваку осуду и није у складу са политиком помирења на овим просторима. Са овом одлуком сигурно је да се неће сложити већина хрватског народа, али се зна да ће на овом скупу бити и оних који ће величати ратне злочине.

Чилић је одлучио да одмах по завршетку мечева у Дејвис купу против Холандије посети Међугорје, а пре одласка на локално игралиште, учествоваће у молитви "за све хрватске родољубе".

Позивањем Перковића и Булића, у чијем се репертоару често могу чути стихови који величају НДХ, Анту Павелића и позивају на злочине против Срба, Чилић ризикује да спортски спектакл прерасте у националистички митинг, што најављује и сам Томпсон.

"Позвали су ме Марин и његова породица. Наравно да ћу се одазвати човеку који је прославио Хрватску и хрватски народ. Драго ми је што ћу моћи да му стиснем руку и честитам му, с искреном жељом да постигне још много оваквих резултата, које нас Хрвате чине поносним", открио је Томпсон уочи спектакла у Међугорју.

Према информацијама из Чилићевог окружења, на дочеку најбољег хрватског тенисера у Херцеговини очекује се између 50.000 и 70.000 људи. Чилић је пре седам дана у Њујорку освојио УС Опен и тако постао тек други хрватски тенисер у историји коме је пошло за руком да тријумфује на неком гренд слему.

Пре њега је само Горан Иванишевић освојио Вимблдон 2001. године, а он је од 2013. главни тренер Марина Чилића. Хрватски тенисер је овом победом избио на девето место АТП листе, што је његов најбољи пласман у каријери.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

бијељина

15.09.2014 21:42

Сад је ваљда свима постало јасно да са њима нема заједницког зивота.Они су сви одреда устасе,неки у рукавицама,неки не али су сви устасе и мрзе све сто је српско.То је њихов генетски код.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин Бања Лука

15.09.2014 21:58

То су Додикови Хрвати, за које он навија, фуј..

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

15.09.2014 22:14

Дебели управо овим Устасама из Херцеговине прави 3.ентитет и њихова роба је доминантна у РС. Да би један Србин могао да запоцне посао он мора да се отели јер Дебели не да ником од нас Срба да ради него као устаски слуга систематски ради на насем убијању и муцењу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

еј,бре

16.09.2014 03:03

Као наши "домољуби" су бољи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрина

16.09.2014 04:36

Бар видимо са ким имамо посла,такође ништа боље није ни хрватско цвијеће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

16.09.2014 04:37

Ре. Бијељина .Да ли се то догодило Или се треба догодити...не осудјуј а не знас да ли се догодило... Не сири мрзњу...

ОДГОВОРИТЕ