Ustaški doček za Čilića u Međugorju!

Nakon osvojenog US Opena, u rodnom mestu najboljeg hrvatskog tenisera sprema se nastup Marka Perkovića Tompsona i Mata Bulića.

Tenis 15.09.2014 | 23:30
Ustaški doček za Čilića u Međugorju!

Najpoznatiji pevači hrvatskih nacionalističkih pesama Mate Bulić i Marko Perković Tompson biće glavne estradne zvezde na sutrašnjem spektaklu u Međugorju, na dočeku hrvatskog tenisera Marina Čilića, koji je prošlog ponedeljka osvojio titulu na US Openu!

U rodnom mestu pobednika poslednjeg grend slema sezone uveliko traju pripreme za doček, ali proslava najvećeg sportskog uspeha u Hrvatskoj ove godine na dobrom je putu da se pretvori u veličanje ratnih zločina iz Drugog svetskog rata.

Sramotno je da jedan vrhunski sportista koji bi trebalo da širi sportski duh poziva na svoj doček Tompsona, koji slavi zločine nad Srbima tokom Drugog svetskog rata i 90-ih godina prošlog veka. Čilić je osvajanjem US opena postao popularan van granice svoje zemlje, a njegovi potezi su za svaku kritiku. Marinova odluka je za svaku osudu i nije u skladu sa politikom pomirenja na ovim prostorima. Sa ovom odlukom sigurno je da se neće složiti većina hrvatskog naroda, ali se zna da će na ovom skupu biti i onih koji će veličati ratne zločine.

Čilić je odlučio da odmah po završetku mečeva u Dejvis kupu protiv Holandije poseti Međugorje, a pre odlaska na lokalno igralište, učestvovaće u molitvi "za sve hrvatske rodoljube".

Pozivanjem Perkovića i Bulića, u čijem se repertoaru često mogu čuti stihovi koji veličaju NDH, Antu Pavelića i pozivaju na zločine protiv Srba, Čilić rizikuje da sportski spektakl preraste u nacionalistički miting, što najavljuje i sam Tompson.

"Pozvali su me Marin i njegova porodica. Naravno da ću se odazvati čoveku koji je proslavio Hrvatsku i hrvatski narod. Drago mi je što ću moći da mu stisnem ruku i čestitam mu, s iskrenom željom da postigne još mnogo ovakvih rezultata, koje nas Hrvate čine ponosnim", otkrio je Tompson uoči spektakla u Međugorju.

Prema informacijama iz Čilićevog okruženja, na dočeku najboljeg hrvatskog tenisera u Hercegovini očekuje se između 50.000 i 70.000 ljudi. Čilić je pre sedam dana u Njujorku osvojio US Open i tako postao tek drugi hrvatski teniser u istoriji kome je pošlo za rukom da trijumfuje na nekom grend slemu.

Pre njega je samo Goran Ivanišević osvojio Vimbldon 2001. godine, a on je od 2013. glavni trener Marina Čilića. Hrvatski teniser je ovom pobedom izbio na deveto mesto ATP liste, što je njegov najbolji plasman u karijeri.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

bijeljina

15.09.2014 21:42

Sad je valjda svima postalo jasno da sa njima nema zajednickog zivota.Oni su svi odreda ustase,neki u rukavicama,neki ne ali su svi ustase i mrze sve sto je srpsko.To je njihov genetski kod.

ODGOVORITE
Name

Srbin Banja Luka

15.09.2014 21:58

To su Dodikovi Hrvati, za koje on navija, fuj..

ODGOVORITE
Name

heo

15.09.2014 22:14

Debeli upravo ovim Ustasama iz Hercegovine pravi 3.entitet i njihova roba je dominantna u RS. Da bi jedan Srbin mogao da zapocne posao on mora da se oteli jer Debeli ne da nikom od nas Srba da radi nego kao ustaski sluga sistematski radi na nasem ubijanju i mucenju.

ODGOVORITE
Name

ej,bre

16.09.2014 03:03

Kao naši "domoljubi" su bolji.

ODGOVORITE
Name

Drina

16.09.2014 04:36

Bar vidimo sa kim imamo posla,takođe ništa bolje nije ni hrvatsko cvijeće.

ODGOVORITE
Name

BiH

16.09.2014 04:37

Re. Bijeljina .Da li se to dogodilo Ili se treba dogoditi...ne osudjuj a ne znas da li se dogodilo... Ne siri mrznju...

ODGOVORITE