Ожије и Фолксваген славе!

Возач Фолксвагена Себастијан Ожије тријумфовао је на Релију Аустралије, на којем је његов тим осигурао титулу најбољег конструктора у Светском шампионату.

Остали спортови 15.09.2014 | 23:15
Ожије и Фолксваген славе!

Ожије је славио на десетом релију сезоне, са скоро седам секунди предности у односу на тимског колегу Јари-Матија Латвалу.

Сјајан резултат Фолксвагена у Аустралији комплетирао је Андреас Микелсен на трећем месту.

Ожије је у Аустралији дошао до шесте победе ове сезоне, а 22. у каријери, и тако се вратио на победнички пут после лошег резултата у Немачкој, на претходном релију.

Француз тако сада има 50 бодова предности у односу на Латвалу у генералном пласману, што значи да би у случају лошег резултата свог тимског колеге титулу могао да одбрани већ на наредном релију. Шампионат се наставља Релијем Француске, који је на програму од 3. до 5. октобра.

„Ово је фантастичан резултат. Нисмо могли да се вратимо као тим после разочарања у Немачкој. Било нам је много тешко због таквог резултата на домаћем терену. Али, барем смо овог викенда урадили нешто посебно. Срећан сам због тима, али и због тога што сам направио добар резултат у борби за титулу“, рекао је Ожије.

Коментари / 0

Оставите коментар