Рио: Тери је највећи идиот на свијету!

Дефанзивац Рио Фердинанд рекао је да ће капитен Челсија Џон Тери за њега увек бити – "највећи идиот на свету".

Фудбал 15.09.2014 | 22:30
Рио: Тери је највећи идиот на свијету!

Некадашњи дефанзивац Лидса и Манчестер Јунајтед открио је да не прича са Теријем и Ешлијем Колом од октобра 2011. године, када је тадашњи капитен Енглеске назвао његовог брата Антона "ј*****м црном п****м"

"За мене, увек ће највећи идиот бити Џон Тери. Као капитен Енглеске и мој партнер у одбрани требало је да призна и поштеди све патње и бола", навео је дефанyивац QПР Рио у својој аутобиографији.

Некада најскупљи дефанзивац Острва рекао је да због правних забрана није раније могао да прича о целом случају, али и даље верује да је Тери изговорио поменуте речи у жару борбе.

"Искрено верујем да је све изговорио 'вруће главе', а не као неко ко има расистичке ставове. Желим да верујем да је то истина. Антоан и ја бисмо то прихватили као извињење, уместо тога – нисмо добили ни шансу. То је била издаја. Покушао је да побегне од онога што је урадио ", додао је Фердинанд, "НИкада нисам са њим причао о целом случају. Не прићам са њим већ три године, а ни после толико времена не могу да нађем начин да му опростим или заборавим бол кроз који нас је провукао".

Породица Фердинанд није прошла кроз пакао само на фудбалском на терену, јер су навијачи отишли корак даље. На све то, у јавности су се појавиле отворење сумње да Рио због целог инцидента није више позиван у репрезентацију.

"Био је метак у поштанском сандучету. На мајчиној кући су разбили прозоре и убацили јој метке испод врата. На крају је завршила у болници због стреса", јада се Рио.

Такође, члан једног од најбољих штоперских тандема у историји фудбала, заједно са нашим Немањом Видићем, прекинуо је пријатељство са Ешлијем Колом које датира из најранијег детињства. Суд је на крају ослободио Терија оптужби, а кључни сведок био је управо садањи бек Роме.

"Ешли Кол није више мој пријатељ, а познајемо се од малих ногу. Али, то се за мене завршило оног тренутка када је сведочио на суду и подржао њега."

Цела прича завршила се твитом Фердинанда "цоцх ице" – "црн споља, бео изнутра", због чега је кажњен са 45 хиљада фунти.

"Можда нисам требао то да урадим, али сам се тако осетио у том тренутку", закључио је Рио.

Коментари / 0

Оставите коментар