Rio: Teri je najveći idiot na svijetu!

Defanzivac Rio Ferdinand rekao je da će kapiten Čelsija Džon Teri za njega uvek biti – "najveći idiot na svetu".

Fudbal 15.09.2014 | 22:30
Rio: Teri je najveći idiot na svijetu!

Nekadašnji defanzivac Lidsa i Mančester Junajted otkrio je da ne priča sa Terijem i Ešlijem Kolom od oktobra 2011. godine, kada je tadašnji kapiten Engleske nazvao njegovog brata Antona "j*****m crnom p****m"

"Za mene, uvek će najveći idiot biti Džon Teri. Kao kapiten Engleske i moj partner u odbrani trebalo je da prizna i poštedi sve patnje i bola", naveo je defanyivac QPR Rio u svojoj autobiografiji.

Nekada najskuplji defanzivac Ostrva rekao je da zbog pravnih zabrana nije ranije mogao da priča o celom slučaju, ali i dalje veruje da je Teri izgovorio pomenute reči u žaru borbe.

"Iskreno verujem da je sve izgovorio 'vruće glave', a ne kao neko ko ima rasističke stavove. Želim da verujem da je to istina. Antoan i ja bismo to prihvatili kao izvinjenje, umesto toga – nismo dobili ni šansu. To je bila izdaja. Pokušao je da pobegne od onoga što je uradio ", dodao je Ferdinand, "NIkada nisam sa njim pričao o celom slučaju. Ne prićam sa njim već tri godine, a ni posle toliko vremena ne mogu da nađem način da mu oprostim ili zaboravim bol kroz koji nas je provukao".

Porodica Ferdinand nije prošla kroz pakao samo na fudbalskom na terenu, jer su navijači otišli korak dalje. Na sve to, u javnosti su se pojavile otvorenje sumnje da Rio zbog celog incidenta nije više pozivan u reprezentaciju.

"Bio je metak u poštanskom sandučetu. Na majčinoj kući su razbili prozore i ubacili joj metke ispod vrata. Na kraju je završila u bolnici zbog stresa", jada se Rio.

Takođe, član jednog od najboljih štoperskih tandema u istoriji fudbala, zajedno sa našim Nemanjom Vidićem, prekinuo je prijateljstvo sa Ešlijem Kolom koje datira iz najranijeg detinjstva. Sud je na kraju oslobodio Terija optužbi, a ključni svedok bio je upravo sadanji bek Rome.

"Ešli Kol nije više moj prijatelj, a poznajemo se od malih nogu. Ali, to se za mene završilo onog trenutka kada je svedočio na sudu i podržao njega."

Cela priča završila se tvitom Ferdinanda "coch ice" – "crn spolja, beo iznutra", zbog čega je kažnjen sa 45 hiljada funti.

"Možda nisam trebao to da uradim, ali sam se tako osetio u tom trenutku", zaključio je Rio.

Komentari / 0

Ostavite komentar