Значајно партнерство СИПЕ и ОЕБС-а

Шеф Мисије ОЕБС у БиХ Џонатан Мур пистакао је данас током сусрета са директором Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ Гораном Зупцем да је Сипа веома важна полицијска агенција која професионално обавља свој посао и партнер је Мисије ОЕБС-а широм БиХ.

Босна и Херцеговина 15.09.2014 | 17:11
Значајно партнерство СИПЕ и ОЕБС-а

Мур је са Зупцем током наступне посјете разговарао о правцима и модалитетима будуће сарадње по питањима од заједничког интереса.

"ОЕБС нема посебне пројекте за безбједност, али пратимо ситуацију широм БиХ. Посебно је важно да све полицијске агенције раде у складу са законом и владавином права, о чему је данас било ријечи", рекао је Мур новинарима у Источном Сарајеву.

Он је нагласио да Сипа, као и друге полицијске агенције на свим нивоима, морају радити без политичког притиска, који се посебно испољава у предизборном периоду.

"Није то случај само у БиХ. То се дешава и у другим земљама, а задатак Мисије ОЕБС-а је да то спријечимо", изјавио је Мур.

Он је навео да данас са Зупцем није детаљно разговарао о безбједносној ситуацији уочи избора, те је изразио увјерење да ће цијели изборни ток протећи без проблема.

Директор Сипе Горан Зубац информисао је Мура о даљим правцима и приоритетима у раду Агенције ради испуњења њихове законске улоге, а прије свега заштите грађана.

"Сипа је сваким даном све озбиљнија агенција и ми ћемо у будућности све мање причати, а о нама ће све више говорити наши резултати. Грађане ћемо и даље обрадовати добрим активностима и оперативним акцијама и бићемо сигуран и поуздан партнер оперативне полицијске сарадње земаља у региону", нагласио је Зубац.

Он је изразио увјерење да ће октобарски избори протећи у безбједном окружењу, о чему ће бринути Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске, односно кантонални МУП-ови.

"Сипа ће, уколико дође до одређених података, прослиједити информације надлежним агенцијама и пружити им подршку", рекао је Зубац.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ја

15.09.2014 15:30

Па Зубац је криминалац! Како он мозе да се налази са другим званицницима? ЈБМ те земљо ко те направи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ја

16.09.2014 08:41

Ајде се потпиши именом и презименом и стани мушки иза овога што си написао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја за пе ја

20.09.2014 15:09

Можда ћеш ме ти и твој Зубац ухапсити :-Д!!!! Мишу један!!!! Радислав Јовичић

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

21.09.2014 16:13

Ово је криминалац који не гради, него руши СИПУ. Захваљујући Зубцу, СИПА је пала....

ОДГОВОРИТЕ