Značajno partnerstvo SIPE i OEBS-a

Šef Misije OEBS u BiH Džonatan Mur pistakao je danas tokom susreta sa direktorom Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ Goranom Zupcem da je Sipa veoma važna policijska agencija koja profesionalno obavlja svoj posao i partner je Misije OEBS-a širom BiH.

Bosna i Hercegovina 15.09.2014 | 17:11
Značajno partnerstvo SIPE i OEBS-a

Mur je sa Zupcem tokom nastupne posjete razgovarao o pravcima i modalitetima buduće saradnje po pitanjima od zajedničkog interesa.

"OEBS nema posebne projekte za bezbjednost, ali pratimo situaciju širom BiH. Posebno je važno da sve policijske agencije rade u skladu sa zakonom i vladavinom prava, o čemu je danas bilo riječi", rekao je Mur novinarima u Istočnom Sarajevu.

On je naglasio da Sipa, kao i druge policijske agencije na svim nivoima, moraju raditi bez političkog pritiska, koji se posebno ispoljava u predizbornom periodu.

"Nije to slučaj samo u BiH. To se dešava i u drugim zemljama, a zadatak Misije OEBS-a je da to spriječimo", izjavio je Mur.

On je naveo da danas sa Zupcem nije detaljno razgovarao o bezbjednosnoj situaciji uoči izbora, te je izrazio uvjerenje da će cijeli izborni tok proteći bez problema.

Direktor Sipe Goran Zubac informisao je Mura o daljim pravcima i prioritetima u radu Agencije radi ispunjenja njihove zakonske uloge, a prije svega zaštite građana.

"Sipa je svakim danom sve ozbiljnija agencija i mi ćemo u budućnosti sve manje pričati, a o nama će sve više govoriti naši rezultati. Građane ćemo i dalje obradovati dobrim aktivnostima i operativnim akcijama i bićemo siguran i pouzdan partner operativne policijske saradnje zemalja u regionu", naglasio je Zubac.

On je izrazio uvjerenje da će oktobarski izbori proteći u bezbjednom okruženju, o čemu će brinuti Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, odnosno kantonalni MUP-ovi.

"Sipa će, ukoliko dođe do određenih podataka, proslijediti informacije nadležnim agencijama i pružiti im podršku", rekao je Zubac.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ja

15.09.2014 15:30

Pa Zubac je kriminalac! Kako on moze da se nalazi sa drugim zvanicnicima? JBM te zemljo ko te napravi...

ODGOVORITE
Name

ре ја

16.09.2014 08:41

Ајде се потпиши именом и презименом и стани мушки иза овога што си написао.

ODGOVORITE
Name

Ja za pe ja

20.09.2014 15:09

Možda ćeš me ti i tvoj Zubac uhapsiti :-D!!!! Mišu jedan!!!! Radislav Jovičić

ODGOVORITE
Name

Goran

21.09.2014 16:13

Ovo je kriminalac koji ne gradi, nego ruši SIPU. Zahvaljujući Zubcu, SIPA je pala....

ODGOVORITE