Данас нове падавине у Семберији и Подрињу

Нестабилно вријеме данас послије подне очекује се у свим крајевима Републике Српске и Федерације БиХ, а чешћих падавима биће на истоку, углавном Семберији и Подрињу.

Босна и Херцеговина 15.09.2014 | 11:43
Данас нове падавине у Семберији и Подрињу

По котлинама и око ријека ујутро ће бити магле, а током пријеподнева углавном ће се задржати суво вријеме са повременим суначним периодима, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Уз појачан развој облачности, послије подне почеће киша, а у појединим крајевима биће и пљускова.

Падавине ће бити чешће на истоку, око ријеке Дрине, прво у централном дијелу Подриња и на простору Сарајевско-романијске регије а касније у доњем Подрињу, Семберији и дијелом Посавини, гдје је могућа и грмљавина.

Најнижа температура ваздуха од девет до 14, а највиша дневна од 16 до 22, на југу око 25 степени Целзијусових. У вишим предјелима биће хладније.

Метеоаларм за сутра је издао упозорење на потенцијално опасно вријеме за приједорску, бањалучку, сарајевску, тузланску и вишеградску регију за које су прогнозиране грмљавинске непогоде. Ова подручја означена су жутом бојом.

Према метеоролошкој прогнози, наредних дана углавном ће бити суво вријеме, уз више сунчаних интервала. Једино ће у уторак бити тмурно и на сјеверу је могућа веома слаба киша, али ће на југу бити топлије и претежно сунчано. Биће свјежије са дневном температуром ваздуха између 15 и 20, осим на југу гдје се очекује 25 степени.

Више сунчаних интервала и топлије вријеме очекују се у сриједу и у четвртак са дневном температуром од 20 до 26 степени. Хладније ће бити само у мјестима гдје се магла задржи дужи дио дана.



Коментари / 0

Оставите коментар