Danas nove padavine u Semberiji i Podrinju

Nestabilno vrijeme danas poslije podne očekuje se u svim krajevima Republike Srpske i Federacije BiH, a češćih padavima biće na istoku, uglavnom Semberiji i Podrinju.

Bosna i Hercegovina 15.09.2014 | 11:43
Danas nove padavine u Semberiji i Podrinju

Po kotlinama i oko rijeka ujutro će biti magle, a tokom prijepodneva uglavnom će se zadržati suvo vrijeme sa povremenim sunačnim periodima, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Uz pojačan razvoj oblačnosti, poslije podne počeće kiša, a u pojedinim krajevima biće i pljuskova.

Padavine će biti češće na istoku, oko rijeke Drine, prvo u centralnom dijelu Podrinja i na prostoru Sarajevsko-romanijske regije a kasnije u donjem Podrinju, Semberiji i dijelom Posavini, gdje je moguća i grmljavina.

Najniža temperatura vazduha od devet do 14, a najviša dnevna od 16 do 22, na jugu oko 25 stepeni Celzijusovih. U višim predjelima biće hladnije.

Meteoalarm za sutra je izdao upozorenje na potencijalno opasno vrijeme za prijedorsku, banjalučku, sarajevsku, tuzlansku i višegradsku regiju za koje su prognozirane grmljavinske nepogode. Ova područja označena su žutom bojom.

Prema meteorološkoj prognozi, narednih dana uglavnom će biti suvo vrijeme, uz više sunčanih intervala. Jedino će u utorak biti tmurno i na sjeveru je moguća veoma slaba kiša, ali će na jugu biti toplije i pretežno sunčano. Biće svježije sa dnevnom temperaturom vazduha između 15 i 20, osim na jugu gdje se očekuje 25 stepeni.

Više sunčanih intervala i toplije vrijeme očekuju se u srijedu i u četvrtak sa dnevnom temperaturom od 20 do 26 stepeni. Hladnije će biti samo u mjestima gdje se magla zadrži duži dio dana.Komentari / 0

Ostavite komentar