Горња Маоча без мобилног сигнала

Горња Маоча је село у БиХ, у Брчко дистрикту, тек 30-ак километара удаљено од хрватске границе. Познато је по томе што га насељавају вехабије.

Босна и Херцеговина 12.09.2014 | 07:58
Горња Маоча без мобилног сигнала

Ту живи 20-ак породица које су у потпуности одсјечене од остатка свијета.

На самом улазу у село даноноћно се налази патрола која легитимише становнике, а необјашњив детаљ је везан уз мобилне телефоне - након што једном уђете у ово девастирано село, сигнал сасвим нестаје, пише Дневник.

У Горњу Маочу новинари ријетко улазе, а пред камерама емисије "Провјерено" вехабије су пристале да разговарају о својој заједници, која је најчешће описана као радикална екстремистичка група спремна и на терористичке нападе.

Међу њима је и Фикрет Зукић, који је прошле седмице ухапшен у полицијској акцији "Дамаск". Његови синови се тренутно налазе у Сирији гдје се боре на страни ИСИЛ-а.

"Ако који од синова погине у џихаду, он неће бити питан за гријехе. Тако је Алах наложио, да ће у џенет ући без икаквих питања. Значи, ако би му се шта догодило, било би то у Алаховом присуству. Ако погине, нећу се жалостити јер ми вјерујемо да је Алах њему одредио гдје ће он погинути", рекао је Зукић репортеру "Провјереног" Домагоју Микићу.

Међу вехабијама који су пристали разговарати је и Јасмин Мустајбашић, који је ухапшен након пуцњаве на америчку амбасаду под оптужбом да је сарадник Мевлудина Јашаревића. Овај дипломирани криминалиста и правник је прије 6 година напустио "спољњи" свијет и доселио у Горњу Маочу.

"Ја сам због овог што јесам оставио све - и кућу и стан и каријеру - да бих био муслиман", рекао је новинару "Провјереног", а одмах затим и одговорио на сљедеће питање - мисли ли да се то исплатило.

"То се свакако исплати. Ово што сам урадио је пун погодак; сто посто, јер ја успијем бити сретан. Желим да читав свијет чине муслимани, да сретну Алаха као муслимани. Желим да читав свијет буде исламски јер је то добро за читав свијет", рекао је он.

Извор: Дневник.хр

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ја

12.09.2014 06:02

Све Ок да је теби добро, бас ми је драго због тебе! Али дрзи то за себе... Ста ТИ знас ста је добро за остали свијет!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кингстон

12.09.2014 06:45

Ово је не видјена глупост, зна се засто су ти ликови ту, намецу законе неке друге дрзаве и одакле њима право да наурузани контролису градјане. За то је све крива власт, све треба похапсити и растурити тај камп, па касније ако хоце да зиве у миру нико им не брани ал ово,ово је страсно!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кингстон

12.09.2014 06:55

Ја сам због овог што јесам оставио све - и кућу и стан и каријеру - да бих био муслиман. Знаци да би био муслиман треба да се одрекнес свега материјалног и нематеријалног. БХ муслимани онда нису муслимани???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страшно

12.09.2014 07:19

Страшно је ово шта овај паметњаковић овдје просипа причу о Исламској вјери. Шта би онда Бошњаци требали да ураде, напусте посао што га и овако слабо има, па да просе. Али њему је лако причати, њихова заједница добија новац у изобиљу за ту промоцију такве вјере и узгоја, па му и није проблем да напусти каријеру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

13.09.2014 09:09

Они су дрзава у дрзави. Њима Сипа не смије ниста. Закон вази само за БИЈЕДУ И СИРОТИЊУ.

ОДГОВОРИТЕ