СП: Амери добили Србију!

Најбољи одбојкаши Србије у другој рунди другог круга такмичења на Светском првенству прерпели пораз од Сједињенин Америчких Држава након преокрета - 3:1 (23:25, 31:29, 25:17, 25:21).

Остали спортови 11.09.2014 | 19:15
СП: Амери добили Србију!

Најбољи одбојкаши Србије претрпели су пораз у другом колу друге фазе Светског првенства у Лођу. Бољи од њих били су репрезентативци Сједнињенин Америчких Држава, који су славили после преокрета - 3:1, по сетовима 23:25, 31:29, 25:17, 25:21.

Актуелни освајачи Светске лиге и троструки светски шампиони задали су Србији други пораз у Пољској, након што су су изгубили први меч на шампионату од домаћина а затим везали пет победа. Статистика каже и да је селекцији САД то био други тријумф на СП над нашом селекцијом. Били су бољи 1956, Србија се реванширала тек 2002, а сада је опет терен напустила погнуте главе.

Србија је добила први сет резултатом 25:23 после рововске борбе. Знали су наши момци да их очекује изузетно тежак ривал, који је од старта то и показао. У неизвесној бици, која је трајала готово пола сата, српски одбојкаши нису успели да направе осетнију разлику све до финиша сета. Онда су са четири везана поена стигли до прве сет лопте, а након што су Американци спасили једну, Никола Никић освојио је кључни поен за наш тим и донео вођство у сетовима.

ИИ СЕТ

И у наставку је виђења егал борба, па су Американци решили сет у своју кориост на разлику - 31:29. Колико је било неизвесно довољно говори податак да су одбојкаши САД искористили тек 11. сет лопту.

Они су у финишу сета, пре свега захваљујући расположеном и прецизном Дејвиду Смиту стигли до преваге и четири сет лопте (24:20), али су Никола Никић са три везана поена у низу, а затим и Александар Атанасијевић вратили Србију "у игру". Надмудривање је дуго трајало (укључујући и то да је Пол Лотман слагао да му је Атанасијевић готово поломио мали прст у блоку пре него што је лопта отишла у аут у жељи да његов тим добије одлучујући поен у сету), Србија је спасила још шест поена, али је онда Смит, који је и донео сјајну серију Американцима завршио са успехом комплетан посао и донео изједначење у сетовима - 1:1.

ИИИ СЕТ

Американци су стигли до вођства, пошто су добили трећи сет резултатом 25:17. Кључну предност остварили су средином сета, када су искористили лош пријем Србије и повели са 12:8. Убрзо су повисили разлику (15:9), а тиму, који важи за једног од фаворита за освајање титуле у Пољској, након тога није било тешко да одржи па чак и повећа предност. Игор Колаковић покушао је честим изменама да тргне свој тим, али ти покушаји нису уродили плодом, па је селекција САД добила најубедљивији сет на мечу.

ИВ СЕТ

Четврти сет селекција САД почела је добро и дуго контролисала резултат. Упорни Срби успели су да сустигну предност, која је износила чак и пет поена (14:9), изједначили су на 17:17, а затим су начинили две сервис грешке у низу које су их скупо коштале. Ривал, на другој страни, није грешио, искористио је своју шансу, опет дошао до предности и искусно окончао сет (25:21) и меч у своју корист.

Изабраници селектора Игора Колаковића славили су ове сезоне у Светској лиги у Новом Саду против Американаца, али су онда поражени од истог ривала у одлучујућем мечу за пласман на Фајнал сикс.

Пласман у трећи део такмичења СП обезбедиће по три најбоље пласиране селекције из обе групе, које ће опет формирати две групе. Одатле ће по две првопласиране екипе ићи у полуфинале, док ће се трећепласиране борити за пето место.

Србија ће после слободног дана на такмичењу, наредни дуел одиграти у суботу, опет од 16.30 часова, а противник ће бити Француска.

Коментари / 0

Оставите коментар