Регион о сјајној Србији

Медији из региона с пажњом су пропратили тријумф кошаркаша Србије над Бразилом (84:56) истичући да је њихов пласман у полуфинале првенства света потпуно заслужен.

Кошарка 11.09.2014 | 15:19
Регион о сјајној Србији

РТВ Црне Горе пренела је да је Србија "декласирала Бразил" и да је заслужено међу четири најбоља тима на Мундобаскету, а да је тим предводио "бриљантни Милош Теодосић".

Сарајевско "Ослобођење" наводи да је Србија "разбила Бразил" и прошла у полуфинале СП (84:56).

"Утакмица је преломљена у трећој четвртини коју су изабраници Саше Ђорђевића добили са 29:12, а кључ су биле две техничке грешке Бразилаца почетком другог полувремена. После шест слободних бацања - Радуљица је погодио једно од два, а Теодосић сва четири - и потом поена у нападу, Србија се одвојила на 16 поена разлике те до краја рутински одиграла и дошла до победе", преноси сарајевски дневник.

Хрватска телевизија јавила је да је да су кошаркаши Србије декласирали Бразил, а да је јужноамеричка селекција била у двобоју само првих 20 минута.

"Након тога Србија је у потпуности загосподарила паркетом и већ након десет минута побегла на 22 поена предности. До краја сусрета Срби су мирно одржавали предност за уверљиво славље, које им је донело борбу за медаље на смотри најбољих светских репрезентација", пренео је ХРТ.

Портал индеx.хр наводи да је репрезентација Србије "фантастичном игром потпуно прегазила Бразил", да су од самог почетка "Срби кренули баш онако како су и најављивали уочи сусрета: паметно, стрпљиво, храбро".

"Немања Бјелица херој друге четвртине, распад Бразила у само једном нападу. Србија је у кратком периоду отишла на великих +17 и за Бразил повратка више није било. До краја смо само гледали гажење и понижавање несрећних Јужноамериканаца. Калинић, Марковић, Богдановић, Бирчевић, Теодосић... погађао је ко год се сетио и како је год хтео, док је тројка са девет метара преко сто руку фантастичног Богдана Богдановића дефинитивно најбољи потез целе нокаут фазе. Карактер играча, вера у властиту снагу и мудро вођење с клупе, Србију су довели до сјајног успеха. Дакле, све оно што је на овом турниру фалило репрезентацији Хрватске", закључује индеx.хр.

Љубљанско Дело оцењује да је у другом полувремену "Србила сломила Бразил".

"Кључни део утакмице била је трећа четвртина коју је тим Саше Ђорђевића добио са 29:12 и потпуно шокирао Бразилце. На победничкој страни поново је најбољи био Милош Теодосић, а истакли су се и Немања Бјелица и Ненад Крстић", пренео је словеначки дневник.

У борби за финале, у петак у Мадриду, кошаркаши Србије чекају Француску, која је на изненађење свих добила домаћина Шпанију у последњем четвртфиналном окршају са 65:52.

У другом полуфиналу у четвртак (21 сат) у Барселони састају се Литванија и САД.

Коментари / 0

Оставите коментар