СП: Срби полупали Италију!

У некадашњем одбојкашком класику, Србија убедљиво савладала Италију и на најбољи начин почела други круг Светског првенства у Пољској.

Остали спортови 10.09.2014 | 18:30
СП: Срби полупали Италију!

Српски одбојкаши сјајно су стартовали у новоформираној Групи Е друге фазе Светског првенства у Пољској.

У некадашњем дербију светске одбојке, побеђена је Италија убедљивих 3:0 (25:19, 29:27, 25:22).

Можда ове две селекције нису јаке као некада, али свакако да победа против "азура" прија. Посебно зато што је остварена на старту другог круга Светског првенства и зато што је сада наша селекција изједначена са Пољском на водећем месту табеле.

И ми и Пољаци имамо тренутно по девет бодова, с тим да домаћин турнира у 20.15 игра против САД.

Први сет можда је и најбоље издање наших одбојкаша на овогодишњем Светском првенству у Пољској.

После стечена четири поена предности (10:6), изабраници Игора Колаковића нису дозволили ривалу да се приближи. Блок је одлично функционисао, као и игра у нападу.

Други сет донео је много више неизвесности. У уводним минутима играло се поен за поен, а онда су наши одбојкаши повели 8:6.

Било је и 16:12, међутим "азури" су успели да изједначе, а потом и преокрену на 18:17. Упркос томе, Србија је дошла до две сет лопте, али су са три везана поена Италијани одолели и дошли на поен од изједначења.

Уследио је тада нови период игре по принципу поен за поен, у којем је наша екипа била концентрисанија, што јој је донело 2:0 у сетовима.

Прво веће вођство Србија је у трећем сету стекла када је дошла до 7:4. Успели су Италијани да смање на 10:9, после чега су наши репрезентативци одржавали поен предности све док "азури" нису изједначили на 18:18, а онда и повели. Успели смо, ипак, сјајним блоком да повратимо предност и дођемо до две меч лопте (24:22), а управо из блока реализована је прва.

У другом колу, у четвртак, Србија ће играти против Америке, у суботу ће ривал бити Француска, а потом у недељу Иран. Занимљиво, све мечеве наши одбојкаши играће од 16.40.

Пласман у трећи део такмичења обезбедиће по три најбоље пласиране селекције из обе групе, које ће опет формирати две групе. Одатле ће по две првопласиране екипе ићи у полуфинале, док ће се трећепласиране борити за пето место.

Коментари / 0

Оставите коментар