SP: Srbi polupali Italiju!

U nekadašnjem odbojkaškom klasiku, Srbija ubedljivo savladala Italiju i na najbolji način počela drugi krug Svetskog prvenstva u Poljskoj.

Ostali sportovi 10.09.2014 | 18:30
SP: Srbi polupali Italiju!

Srpski odbojkaši sjajno su startovali u novoformiranoj Grupi E druge faze Svetskog prvenstva u Poljskoj.

U nekadašnjem derbiju svetske odbojke, pobeđena je Italija ubedljivih 3:0 (25:19, 29:27, 25:22).

Možda ove dve selekcije nisu jake kao nekada, ali svakako da pobeda protiv "azura" prija. Posebno zato što je ostvarena na startu drugog kruga Svetskog prvenstva i zato što je sada naša selekcija izjednačena sa Poljskom na vodećem mestu tabele.

I mi i Poljaci imamo trenutno po devet bodova, s tim da domaćin turnira u 20.15 igra protiv SAD.

Prvi set možda je i najbolje izdanje naših odbojkaša na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Poljskoj.

Posle stečena četiri poena prednosti (10:6), izabranici Igora Kolakovića nisu dozvolili rivalu da se približi. Blok je odlično funkcionisao, kao i igra u napadu.

Drugi set doneo je mnogo više neizvesnosti. U uvodnim minutima igralo se poen za poen, a onda su naši odbojkaši poveli 8:6.

Bilo je i 16:12, međutim "azuri" su uspeli da izjednače, a potom i preokrenu na 18:17. Uprkos tome, Srbija je došla do dve set lopte, ali su sa tri vezana poena Italijani odoleli i došli na poen od izjednačenja.

Usledio je tada novi period igre po principu poen za poen, u kojem je naša ekipa bila koncentrisanija, što joj je donelo 2:0 u setovima.

Prvo veće vođstvo Srbija je u trećem setu stekla kada je došla do 7:4. Uspeli su Italijani da smanje na 10:9, posle čega su naši reprezentativci održavali poen prednosti sve dok "azuri" nisu izjednačili na 18:18, a onda i poveli. Uspeli smo, ipak, sjajnim blokom da povratimo prednost i dođemo do dve meč lopte (24:22), a upravo iz bloka realizovana je prva.

U drugom kolu, u četvrtak, Srbija će igrati protiv Amerike, u subotu će rival biti Francuska, a potom u nedelju Iran. Zanimljivo, sve mečeve naši odbojkaši igraće od 16.40.

Plasman u treći deo takmičenja obezbediće po tri najbolje plasirane selekcije iz obe grupe, koje će opet formirati dve grupe. Odatle će po dve prvoplasirane ekipe ići u polufinale, dok će se trećeplasirane boriti za peto mesto.

Komentari / 0

Ostavite komentar