Ново задужење Владе ФБиХ

Влада Федерација БиХ /ФБиХ/ донијела је одлуку о прихватању задужења ФБиХ по Споразуму другог програмског кредита између БиХ и Свјетске банке - Међународне банке за обнову и развој /ИБРД/, у износу од 22.440.000 евра, што износи 60 одсто укупно одобрених средстава за БиХ.

Босна и Херцеговина 10.09.2014 | 16:41
Ново задужење Владе ФБиХ

Средства су намијењена за пружање подршке буџетима за провођење реформи унапређења пословног амбијента у БиХ на основу олакшања покретања пословних дјелатности, поједностављивања инвестиционих процедура у области инспекције и градње, те поједностављивање процеса прекограничне трговине, саопштено је из Владе ФБиХ.

Кредит је одобрен са роком отплате од 25 година и десетогодишњим грејс периодом.

Реализујући договор са пензионерским удружењима у ФБиХ, федерална Влада је данас на сједници у Сарајеву продужила до краја 2015. године важење одлуке о субвенционисању трошкова електричне енергије за социјално најугроженије категорије становништва.

Влада је Агенцији за приватизацију у ФБиХ дала сагласност за продају објекта Вила "Босанка" у Хрватској.

Донесено је неколико одлука и рјешења из области кадровске политике, а једном од њих је за директора Федералне управе Цивилне заштите, након проведене конкурсне процедуре, постављен Фахрудин Солак.

На данашњој сједници презентован је коначни извјештај о ревизији финансијских извјештаја за 2013. годину Владе ФБиХ и усвојен Преглед мјера и активности по препорукама из овог извјештаја, као и План активности до краја ове године.

Влада ФБиХ је усвојила информацију Агенције за приватизацију у ФБиХ о изјашњењу кантоналних тужилаштава о почињеним кривичним дјелима у поступку приватизације и пословања привредних субјеката.

Главни секретаријат Владе ФБиХ задужен је да од кантоналних тужилаштава, која то још нису учинила, затражи хитно достављање извјештаја о почињеним кривичним дјелима у вези са поступком приватизације или пословања привредних субјекта.

Коментари / 0

Оставите коментар