Лука иде из Ферарија због бруке!

Лука ди Монтецемоло одлучио да напусти место првог човека италијанске екипе после 23 године због лоших резултата у шампионату Формуле 1.

Остали спортови 10.09.2014 | 16:07
Лука иде из Ферарија због бруке!

Дугогодишњи председник Ферарија Лука Ди Монтеземоло рекао је да ће следећег месеца напустити ту функцију.
Он ће се повући 13. октобра, након обележавања 60 година од како је компанија почела продају у САД, саопштено је из Фијат-Крајслера, чија је Ферари "ћерка" фирма.

"Ово је крај једне ере. Одлучио сам да напустим функцију председника после готово 23 дивне и незаборавне године... Ферари је најдивнија компанија на свету и била је велика привилегија и част бити њен лидер", рекао је Монтеземоло.

Председник Ферија донео је одлуку о повлачењу због лоших резултата које бележи екипа у шампионату Ф1.

Директор Фијата Серђо Маркијоне замениће Монтеземола на функцији првог човека екипе.

"Не желим да видим наше возаче на седмом или 12. месту. Видети црвене у оваквом стању, са најбољим возачима, изузетним објектима, са инжењерима који су заиста добри, видети све то и онда помислити да нисмо били шампиони од 2008. године. За Ферари нису важни само финансијски резултати, већ су важне и победе, а ми се мучимо шест година", рекао је Маркијоне.

Иако је компанија Ферари економски "здрава", тим Формуле 1 је далеко од лидерске позиције. На прошлонедељној трци у Монци Кими Раиконен је заузео тек девето место, а Фернандо Алонсо није завршио трку.

Ферари је тренутно четврти у генералном пласману конструктора и има чак 292 бода мање од првопласираног Мерцедеса.

Монтеземоло је у италијански тим дошао 1973. године, као асистент Енца Ферарија, а тим је са њим на челу освојио осам конструкторских и шест возачких титула.

Коментари / 0

Оставите коментар