Luka ide iz Ferarija zbog bruke!

Luka di Montecemolo odlučio da napusti mesto prvog čoveka italijanske ekipe posle 23 godine zbog loših rezultata u šampionatu Formule 1.

Ostali sportovi 10.09.2014 | 16:07
Luka ide iz Ferarija zbog bruke!

Dugogodišnji predsednik Ferarija Luka Di Montezemolo rekao je da će sledećeg meseca napustiti tu funkciju.
On će se povući 13. oktobra, nakon obeležavanja 60 godina od kako je kompanija počela prodaju u SAD, saopšteno je iz Fijat-Krajslera, čija je Ferari "ćerka" firma.

"Ovo je kraj jedne ere. Odlučio sam da napustim funkciju predsednika posle gotovo 23 divne i nezaboravne godine... Ferari je najdivnija kompanija na svetu i bila je velika privilegija i čast biti njen lider", rekao je Montezemolo.

Predsednik Ferija doneo je odluku o povlačenju zbog loših rezultata koje beleži ekipa u šampionatu F1.

Direktor Fijata Serđo Markijone zameniće Montezemola na funkciji prvog čoveka ekipe.

"Ne želim da vidim naše vozače na sedmom ili 12. mestu. Videti crvene u ovakvom stanju, sa najboljim vozačima, izuzetnim objektima, sa inženjerima koji su zaista dobri, videti sve to i onda pomisliti da nismo bili šampioni od 2008. godine. Za Ferari nisu važni samo finansijski rezultati, već su važne i pobede, a mi se mučimo šest godina", rekao je Markijone.

Iako je kompanija Ferari ekonomski "zdrava", tim Formule 1 je daleko od liderske pozicije. Na prošlonedeljnoj trci u Monci Kimi Raikonen je zauzeo tek deveto mesto, a Fernando Alonso nije završio trku.

Ferari je trenutno četvrti u generalnom plasmanu konstruktora i ima čak 292 boda manje od prvoplasiranog Mercedesa.

Montezemolo je u italijanski tim došao 1973. godine, kao asistent Enca Ferarija, a tim je sa njim na čelu osvojio osam konstruktorskih i šest vozačkih titula.

Komentari / 0

Ostavite komentar