Влада нас пљачка!

Преварени радници РАОП-а из Источног Сарајева данас су се поново окупили испред капије фабрике да би тражили исплату заосталих плата, за шта имају и правоснажне судске пресуде, те повезивање радног стажа и уплату доприноса.

Република Српска 10.09.2014 | 19:41
Влада нас пљачка!

Данас су, како кажу, добили доказ да су не само преварени већ и опљачкани од стране институција Републике Српске, јер Влада Српске покретну имовину РАОП-а није продала, него је поклонила новоформираној руско-српској фирми "Електроинжењеринг" из Бањалуке.

У одговору Пореске управе превареним радницима РАОП-а, који су захтјевали да им се каже ко је продао њихову имовину, стоји да наводно нико није био заинтересован за куповину покретне имовине, па је Пореска управа ту имовину пренијела у власништво Републике Српске, а Република Српска је уступила на кориштење "Електроинжењерингу".

Иначе, покретна имовина РАОП-а процјењена је на нешто више од 8 милиона марака, што је такође спорно јер је наводно ријеч о знатно већој вриједности и тиме се тренутно бави Окружни суд у Источном Сарајеву. Преварени и опљачкани радници поручују Влади Републике Српске да не глуми добротвора преко њихових леђа, уз напомену да се радницима дугује још око око 2,5 милона марака.

,,Једино што су они нама урадили је то да су нас истјерали из предузећа као стоку, без икаквих права. Није ми јасно чиме се они поносе. Додик, Цвијановић, Радојичић, једни друге хвале како су нека власт. Кад сам их чуо, да не живим у Републици Српској, мислио бих да је то Шведска. Причају о благостању, а ми смо на ивици глади. Они су нам ускратили основно људско право, право на рад и да живимо од свог рада. Све су нам узели. Дотјерали су нас до зида'', каже бивши радник РАОП-а Мишо Вукадин и пита се: ,,Шта да радимо?"

У истој дилеми је и његова колегиница Зора Петровић која каже: ,,Не могу да вјерујем да се у једној држави не поштују судске пресуде. Добила сам три пресуде да ми се исплате заостале плате за три године, али од тога нема ништа. Међутим исти дан када сам добила судске пресуде у своју корист, суд ме је обавезао да платим ТВ претплату. То морам испоштовати, извршити своје обавезе а мени не дају, немам право да добијем зарађено. То је срамотно, жалосно и јадно''.

Преварани и опљачани радници РАОП-а поручују да неће одустати од протеста, који би могли постати и радикалнији. ,,Немамо избора и то је једини начин да добијемо своје паре'', кажу радници.

БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Василије

10.09.2014 09:52

У лоповској држави је све у служби лопова.И судови,и полиција,и шуме,и воћњаци,и сва остала природна богатства,само јадни народ није у њиховој милиости,народ им је сметња да пељеше и згрћу у своје џепове.Жао ми је ових ојађених радника,али ближи се октобар!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

10.09.2014 10:23

Ово само један од мали дио колико је опљачкао СНСД па ко не мисли главом нека гласа за њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јанко

10.09.2014 12:09

Влада нас је опљачкала, њојзи х(в)ала!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

10.09.2014 13:27

Садасња власт је завила у црно не само ове раднике вец цитаву РС својом неодговорном политиком!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миа

10.09.2014 15:33

Све нас је опљачкала!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја

10.09.2014 17:44

Гласајте опет за Додика тако вам и треба, па нека и вас прода у наредном периоду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даца25

10.09.2014 19:41

Има ли неко ко није на неки нацин преварен од стране власти?! Преварени смо сви и опљацкани! Зато поменути радници и народе донесите паметну одлуку у октобру!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола_исток

11.09.2014 08:55

Сваком полупаметном градјанину РС било је јасно да је РАОП уништен даном продаје а ови људи који нису добили своје судске пресуде нису подобни тј. немају чланску књижицу праве (црвене) боје. Једини спас за ове људе и 80% градјана РС који су у истом положају јесте 12. октобар.

ОДГОВОРИТЕ