Поплава нас није дијелила, али јесте власт

Незадовољни расподјелом средстава за једнократну помоћ и санацију посљедица поплава у којима су претрпјели велике штете, мјештани Крепшића код Брчког испред сједишта Одјељења за избјеглице и расељена лица организовали су мирни протест.

Босна и Херцеговина 09.09.2014 | 21:15
Поплава нас није дијелила, али јесте власт

„Вода нас није бирала као што се да закључити по одлукама о једнократној новчаној помоћи и предлогу накнада за санацију штета“, кажу мјештани Крепшића.
    
Вода је у Крепшићу угрозила 93 домаћинства, а готово половина чека одлуке по жалбама на једнократну помоћ јер су незадовољни сумом или су потпуно изостављени са списка.

Након разговора у Одјељењу за избјеглице и расељена лица које координира рад комисија и процјене штета, одлуке по жалбама и исплата једнократне помоћи најављени су за десетак дана, а припрема се, каже шеф ресора, и скора објава корисника Програма санације и исплата 10-30.000 марака по домаћинству.

Тај, најлакши дио посла није реално очекивати прије средине окробра, а Крепшићани су, уколико Влада не убрза процедуре и обезбиједи правичну расподјелу, најавили блокаду магистралног пута и институција дистрикта.


(БН ТВ)

Коментари / 0

Оставите коментар