Poplava nas nije dijelila, ali jeste vlast

Nezadovoljni raspodjelom sredstava za jednokratnu pomoć i sanaciju posljedica poplava u kojima su pretrpjeli velike štete, mještani Krepšića kod Brčkog ispred sjedišta Odjeljenja za izbjeglice i raseljena lica organizovali su mirni protest.

Bosna i Hercegovina 09.09.2014 | 21:15
Poplava nas nije dijelila, ali jeste vlast

„Voda nas nije birala kao što se da zaključiti po odlukama o jednokratnoj novčanoj pomoći i predlogu naknada za sanaciju šteta“, kažu mještani Krepšića.
    
Voda je u Krepšiću ugrozila 93 domaćinstva, a gotovo polovina čeka odluke po žalbama na jednokratnu pomoć jer su nezadovoljni sumom ili su potpuno izostavljeni sa spiska.

Nakon razgovora u Odjeljenju za izbjeglice i raseljena lica koje koordinira rad komisija i procjene šteta, odluke po žalbama i isplata jednokratne pomoći najavljeni su za desetak dana, a priprema se, kaže šef resora, i skora objava korisnika Programa sanacije i isplata 10-30.000 maraka po domaćinstvu.

Taj, najlakši dio posla nije realno očekivati prije sredine okrobra, a Krepšićani su, ukoliko Vlada ne ubrza procedure i obezbijedi pravičnu raspodjelu, najavili blokadu magistralnog puta i institucija distrikta.


(BN TV)

Komentari / 0

Ostavite komentar