Правићемо друштво за све грађане

Кандидат за предсједника РС Огњен Тадић изјавио је данас у Приједору да ће предстојећи избори бити једни од најважнијих у историји Српске и да је свима јасно да грађани желе промјене и излазак из катастрофалне ситуације која је резултат владавине СНСД-а.

Република Српска 10.09.2014 | 08:38
Правићемо друштво за све грађане

Тадић је казао да се у разговору са грађанима Српске увјерио у жељу народа за промјенама и побољшањем услова у живота у свим сегментима друштва.

“У протеклих два мјесеца, путовао сам и посјећивао градове широм РС како бих саслушао мишљење обичних грађана. Разговарао сам са младим у Требињу, пензионерима у Бијељини, домаћицама у Бања Луци, са радницама и радницима у Добоју и још много њих. Веома су ме дирнуле све невоље са којима се наш народ свакодневно сусреће”, казао је Тадић.

Истиче да су га посебно дирнуле приче родитеља који се сваког дана буде са спознајом да не могу покрити трошкове свог домаћинства и да својој дјеци не могу испунити њихове жеље и потребе.Он сматра да са природним талентима наших људи и богатством наше земље, не би требало бити тешко да се замисли да можемо да живимо у просперитетној држави.

“Имамо толико људи који раде и муче се у фабрикама а ипак нису примили плату на вријеме. Има много домаћица које када оду на пијацу схвате да плате које оне зарађују не могу да покрију ни половину мјесечних трошкова. Ту су и пензионери који брину хоће ли држава моћи да их издржава. Свима њима кажем: заслужујете боље. Заслужујете нормалан живот”, категоричан је Тадић.То је поручио настрадалим у поплавама којима су дати безвриједни ваучери, као и становницима, који су у потрази за бољим животом, са својим породицама прешли из села у град, гдје их је умјесто посла и економске стабилности дочекала јад и биједа.И најважније од свега, наглашава Тадић, бољи живот заслужују млади људи који су талентовани и имају своје снове, али немају другог избора него да напусте ову земљу.

Тадић је рекао да су се одлуке које је актуелна власт донијела у свакој области показале катастрофалним за обичне грађане.“Протеклих осам година, иста странка влада овом земљом. Имали су контролу над нашом економијом. Доносили су све одлуке које су утицале на нашу индустрију, нашу пољопривреду и наше пензије. Стандард живљења је опао, а сваки грађанин је у просјеку дужан 1.800 КМ. Скоро сваки десети грађанин је напустио земљу у задњих осам година”, навео је Тадић.

Посебно поражавајућом је истакао чињеницу да је Српску напустио огроман број младих породица, због чега је упис у основне школе опао за шокантних 20 одсто.Тадић истиче да не иде баш свима лоше у РС јер број мултимилионера расте.

“Такође и онима који имају чланску карту СНСД-а, који увијек могу да нађу посао у јавним предузећима или државним агенцијама .Али то није никаква утјеха обичним грађанима РС”, казао је Тадић.Он је истакао да Српска може постати праведније друштво које ће бити по мјери свих њених грађана.“ Због тога желим да будем ваш предсједник и како почињемо са овом кампањом, желим да вам дочарам своју визију земље каква желим да буде Република Српска. Та визија подразумијева да ставимо на страну наше разлике и оставимо се препирки и говора мржње”, нагласио је Тадић, додајући да ће заједно са грађанима ту визију реализовати након 12. октобра.

Тадић је посебно истакао да се слобода и постојање РС не смије никада доводити у питање.“Слободна РС је само она која има мање непријатеља него што их има данас. Слободна РС је она која је увијек активна, али дисциплинована и чије институције дјелују независно. Слободна РС је она са европском судбином, која више нема никаквих неизвјесности у вези своје судбине”, навео је Тадић.

Он је рекао да је неопходно омогућити да РС буде друштво владавине закона, а не партијска држава.Посебну пажњу, каже Тадић, потребно је посветити озбиљној и континуираној борби против корупције и непотизма.“Правна држава РС је она у којој грађанин може имати повјерења у државне институције. И усуђујем се да кажем да је овај аспект главна разлика између СНСД-а и СДС-а”, казао је Тадић.Грађанима Српске је упутио питање да ли постоји ствар која је више на коцки 12. октобра од будућности наше економије, наглашавајући да ће том питању након промјена бити посвећена највећа пажња.

“Економски одржива РС је она у којој индустрија напредује, у којој је стотине хиљада грађана запослено, гдје ће да имају добра радна мјеста која су добро плаћена и гдје ће млади остати да живе и да заснују своје породице “, казао је Тадић.

Он је позвао грађане РС да изађу на изборе 12. октобра и изаберу промјену и бољу будућност, јер то жели више од милон људи.

Коментари / 30

Оставите коментар
Name

др.мр

09.09.2014 13:02

Радан, Атрактиван, Цовјек Који Ускоро долаyи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предсједниче твоји смо

09.09.2014 13:17

Огњене Тадићу предсједниче Републике Српске!

ОДГОВОРИТЕ
Name

треба боље

09.09.2014 13:21

Свима је јасно да це бити боље са новом власцу.Јос мало да издрзимо.Конкретан,паметан,некомпромитован,цовјек из народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

09.09.2014 13:33

Неупоредив са криминалном фацом лакташког ђилкоша!Браво ,будући наш предсједниче!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немој нас завађати као Додик

09.09.2014 13:34

Огњене Тадићу немој нас завађати, немој стварати непријатељства према нама као што сада ради Миле Додик.Са свима нас завади, све окрену против нас и заиста се бојимо гдје ће нас свађе одвести уколико би Миле остао власт.Зато молим бога да га замјениш, јер вјерујем да нас не би завађао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жела!

09.09.2014 13:37

Гарант...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјоле

09.09.2014 13:51

Па ко је овдје луд? О чему ви људи причате? Имао је СДС власт и дуже него ова гамад из СНСД па шта је урадио? Пази ти ових страначких коментатора клонова овчице Доли, Боже сјахаће Курта да узјаше Мурта. Јестел спремили и ви своје књижице па правац у јавну управу добри моји а ми обичан народ ако морамо да скапавамо не морамо и слушати ваше лажи и читати по порталима како једни друге тапшете по леђима багро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

wиен

09.09.2014 15:41

Огњен и СДС је гарант за Републику Српску !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја

09.09.2014 15:43

Немојте људи ко бога вас молим...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стварност насупрот митова

09.09.2014 17:00

Огњен Тадић о животу и стварности а Милорад Додик о митовима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБИНн

09.09.2014 18:58

ОГЊЕНЕ САМО НАПРИЈЕД ДО ПОБЈЕДЕ, ЗИВЈЕЛА РЕПУБЛИКА СРПСКА!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додини Двори

09.09.2014 20:05

Кад додјес на власт..право цес у зграду коју ти је Додо направио..елем..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

09.09.2014 20:44

Управо тако, градити друштво у коме сви имају једнаке могућности и у коме нема повлаштених који се богате на рачун народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

теодора

09.09.2014 20:58

Свака цаст господине Тадицу. Ви сте цовјек који показује како се треба опходити у политици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даца25

09.09.2014 21:40

Огњене, само ти мозес да нам помогнес! Омладина је уз тебе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема назад!

09.09.2014 21:47

Или ћемо овог одмјереног господина човјека, младог и образованог или ћемо оног несречника који се дере под шатормиа са микрофоном у рукама и покраде све живо??!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миа

09.09.2014 22:21

Огњен Тадиц из дана у дан показује да је он човјек који треба да води ову државу, да је он човјек који ће да нас извуче из пропасти, да је он човјек коме је стало и до старих и до младих, а не само до своје родбине. Само напријед Огњене, свака ти част.

ОДГОВОРИТЕ
Name

П

10.09.2014 07:23

Наш нови, бољи и поштенији предсједник! Лопове више не можемо очима гледати на телевизији!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

10.09.2014 08:08

На лицу племенитост - на лицу бахатост,из очију поштење - из очију лоповлук... то је слика будућег и садашњег нашег вође.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојана

10.09.2014 08:16

Огњен Тадиц, прави цовјек за предсједника !

ОДГОВОРИТЕ
Name

лу

10.09.2014 08:44

Као да је родјен за предсједника,све му је ОК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

10.09.2014 08:44

Сви на својој кожи осјетимо каква је ситуација у РС и сви тражимо излаз из ове дубиозе. Свима нам је јасно да нас је владајућа гарнитура довела у овакву ситуацију. Господин Тадић је сигурно свјетло на крају тунела, тулена из ког излазимо 12. октобра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дуду

10.09.2014 16:12

Нервира ме када казу многи сви су исти, само упоредите колико се могло узети брасна за једну плату у врјеме СДС а колико сад, али за плату радника из привреде, а не ове паразите из дрзавних институција, па да видимо јесу ли исти, а да неприцамо о гориву, телефону, и свему осталом.......нису сви исти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

10.09.2014 16:36

У вријеме СДС-ове владавине имали смо: Телеком, рафинерију,многе фирме којих више нема, нисмо имали порез на имовину, нисмо имали ПДВ, нисмо имали порез солидарности, нисмо имали фискалне касе, нисмо били оволико задужени, итд. То су чињенице. Просудите сами шта је боље?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА.КРАЉА И ОТАДЗБИНУ В.СРБИЈУ

11.09.2014 06:50

ПРЕСЕДНИЦЕ ТИ СИ НАС И МИ СМО ТВОЈИ СВИ СМО УЗ ТЕБЕ ДО ПОБЕДЕ И ПОСЛЕ ПОБЕДЕ. ДОСТА АСВАЛТИРАЊА И ДИЈЕЉЕЊА ПО ВРЕЦУ ЦЕМЕНТА ЗА ГЛАСОВЕ СНСДА НЕМА ВИСЕ ГОТОВ ЈЕ ПОДРХТАВА МУ ТЛО ИСПОД ФОТЕЉЕ: ДОЛАЗИ ОРКАН ОГЊЕН КОЈИ ЦЕ ГА ОДУВАТИ СА ПОЛИТИЦКЕ ЦЕНЕ: ПОЗДРАВ В. СССР ПОЗДРАВ СРБИМА В.СРБИЈЕ И БРАЦИ ДЕВЕТ МИЛОНСКОЈ У ТУРСКОЈ ЗИВЕЛА ПОБЕДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

срето

11.09.2014 08:56

И довести Путина у Бања Луку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јовица

11.09.2014 09:08

Срето...хахахахах па изгледа да и ти једва цекас Путина,а он луд за вама...Довесце он њега на доруцак молитвени код Мује на цевапе..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дивота

11.09.2014 15:28

Све је то лијепо, сви би требало да смо исти, да имамо иста права. Али се бојим да ће та"једнакост"ићи у том смислу да ће се преливати кадрови из једне странке у другу као што је урадила госпођа из СНСД-а која је прешла у ПДП. Ако није била задовољна са том странком зашто није раније одступила или зашто не апстинира, него одмах у другу странку. Наравно, обећана јој јенека функција. У том случају ћемо имати исто стање и исте људе. Онда ће она готово половина грађана који нису ни у једној партији и чак не излазе на изборе, и даље остати у запећку јер ће бити и превише оних којима се мора уступити функција. Нема нових људи, нема промјена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадо

11.09.2014 17:43

Мали нецес јос имати прилике-намјерио си се на јаку фигуру - која иза себе има масинерију неописиво јаку

ОДГОВОРИТЕ
Name

ана

11.09.2014 19:03

НАПРИЈЕД ПРЕДСЈЕДНИЦЕ

ОДГОВОРИТЕ