Спашени чешки туристи на Маглићу

Координираним активностима Оперативно-комуникацијског центра (ОКЦ) Босне и Херцеговине 112, Оперативног центра 112 Црне Горе, Граничне полиције Босне и Херцеговине и спасилачких служби на терену, предвођених спасилачким клубом "Wолф" Фоча и Горском службом спашавања - станица Фоча, извршено је спашавање пет држављана Републике Чешке са подручја планине Маглић, саопштено је из Министарства безбједности БиХ. 

Босна и Херцеговина 09.09.2014 | 11:30
Спашени чешки туристи на Маглићу

Позив за помоћ чешким држављанима, ОКЦ БиХ-112 Министарства безбједности Босне и Херцеговине је примио синоћ у 20.40 сати, након чега су извршене активности везане за географско лоцирање изгубљених особа те успостављен први контакт са унесрећеним особама. 

Након вишечасовне потраге, представници спасилачког клуба "Wолф" Фоча и Горске службе спашавања-станица Фоча су у 01.40 сати на подручју испод Црногорског Маглића, на висини од 2.368 метара надморске висине, пронашли изгубљене чешке држављане, пружили им прву медицинску помоћ и извршили њихово збрињавање. 

Међу унесрећеним особама, као ни међу спасиоцима, током акције није било повријеђених. 

Овом координираном акцијом поново се показала незамјенљива улога квалитетног система координације, која је резултирала спашавањем пет људских живота. 

Министарство безбједности БиХ упућује изразе захвалности и честита на залагању свим спасиоцима на уложеним изузетним напорима током акције спашавања. 

Коментари / 0

Оставите коментар