Spašeni češki turisti na Magliću

Koordiniranim aktivnostima Operativno-komunikacijskog centra (OKC) Bosne i Hercegovine 112, Operativnog centra 112 Crne Gore, Granične policije Bosne i Hercegovine i spasilačkih službi na terenu, predvođenih spasilačkim klubom "Wolf" Foča i Gorskom službom spašavanja - stanica Foča, izvršeno je spašavanje pet državljana Republike Češke sa područja planine Maglić, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH. 

Bosna i Hercegovina 09.09.2014 | 11:30
Spašeni češki turisti na Magliću

Poziv za pomoć češkim državljanima, OKC BiH-112 Ministarstva bezbjednosti Bosne i Hercegovine je primio sinoć u 20.40 sati, nakon čega su izvršene aktivnosti vezane za geografsko lociranje izgubljenih osoba te uspostavljen prvi kontakt sa unesrećenim osobama. 

Nakon višečasovne potrage, predstavnici spasilačkog kluba "Wolf" Foča i Gorske službe spašavanja-stanica Foča su u 01.40 sati na području ispod Crnogorskog Maglića, na visini od 2.368 metara nadmorske visine, pronašli izgubljene češke državljane, pružili im prvu medicinsku pomoć i izvršili njihovo zbrinjavanje. 

Među unesrećenim osobama, kao ni među spasiocima, tokom akcije nije bilo povrijeđenih. 

Ovom koordiniranom akcijom ponovo se pokazala nezamjenljiva uloga kvalitetnog sistema koordinacije, koja je rezultirala spašavanjem pet ljudskih života. 

Ministarstvo bezbjednosti BiH upućuje izraze zahvalnosti i čestita na zalaganju svim spasiocima na uloženim izuzetnim naporima tokom akcije spašavanja. 

Komentari / 0

Ostavite komentar