Може ли и хоће ли Марин наслиједити Горана?

Хрватски тенисер Марин Чилић од 23 часа игра финале УС опена и има прилику да уђе у историју националног тениса.

Тенис 08.09.2014 | 23:00
Може ли и хоће ли Марин наслиједити Горана?

Чилић игра феноменалан турнир, а у понедељак ће имати шансу да постане други Хрват који је освојио Грен слем, после Горана Иванишевића.

Иванишевић је тријумфовао на Вимблдону 2001. године победом над Патриком Рафтером са 6:3, 3:6, 6:3, 2:6, 9:7. Он је тада, као 125. тенисер добио вајлд карту, а до финала је победио тада првог тенисера Карлоса Моју, потом и Ендија Родика и Марата Сафина.

“Биће то посебан дан за обојицу. Обојица имамо прилику да освојимо Грен слем и будемо део историје. Сигурно ће бити много емоција на терену. Играли смо неколико пута овде, на УС Опену. Сви ти мечеви су били невероватно тешки, у тешким условима. Имамо различите стилове, Кеи је одличан тенисер, одлично удара лоптицу са основне линије, али ја ћу се фокусирати на своју игру, да му пореметим ритам и покушаћу да сервирам добро. Мислим да ће то бити тактичка битка”, рекао је Чилић.

Иванишевић је сада Маринов тренер, а његов пулен ће учинити све да понови „срећни понедељак“ за хрватски тенис.

„Знам да ће бити нервозни и да ће ово обојици бити највећи меч каријере. Разговараћемо о тактици пре меча, али је све једноставно. Нема много о чему да се прича – Марин мора да игра као што је до сада играо на турниру и све ће бити добро“, рекао је Иванишевић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

лулу

09.09.2014 05:17

Марин је надмасио и досад најбоље,само тако Марине и нема ти краја

ОДГОВОРИТЕ