Može li i hoće li Marin naslijediti Gorana?

Hrvatski teniser Marin Čilić od 23 časa igra finale US opena i ima priliku da uđe u istoriju nacionalnog tenisa.

Tenis 08.09.2014 | 23:00
Može li i hoće li Marin naslijediti Gorana?

Čilić igra fenomenalan turnir, a u ponedeljak će imati šansu da postane drugi Hrvat koji je osvojio Gren slem, posle Gorana Ivaniševića.

Ivanišević je trijumfovao na Vimbldonu 2001. godine pobedom nad Patrikom Rafterom sa 6:3, 3:6, 6:3, 2:6, 9:7. On je tada, kao 125. teniser dobio vajld kartu, a do finala je pobedio tada prvog tenisera Karlosa Moju, potom i Endija Rodika i Marata Safina.

“Biće to poseban dan za obojicu. Obojica imamo priliku da osvojimo Gren slem i budemo deo istorije. Sigurno će biti mnogo emocija na terenu. Igrali smo nekoliko puta ovde, na US Openu. Svi ti mečevi su bili neverovatno teški, u teškim uslovima. Imamo različite stilove, Kei je odličan teniser, odlično udara lopticu sa osnovne linije, ali ja ću se fokusirati na svoju igru, da mu poremetim ritam i pokušaću da serviram dobro. Mislim da će to biti taktička bitka”, rekao je Čilić.

Ivanišević je sada Marinov trener, a njegov pulen će učiniti sve da ponovi „srećni ponedeljak“ za hrvatski tenis.

„Znam da će biti nervozni i da će ovo obojici biti najveći meč karijere. Razgovaraćemo o taktici pre meča, ali je sve jednostavno. Nema mnogo o čemu da se priča – Marin mora da igra kao što je do sada igrao na turniru i sve će biti dobro“, rekao je Ivanišević.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

lulu

09.09.2014 05:17

Marin je nadmasio i dosad najbolje,samo tako Marine i nema ti kraja

ODGOVORITE