Ђорђевић: Играчи још нису свјесни!

Селектор Србије и после 90 поена убачених Грцима инсистира на тврдњи да све добро што екипа уради, полази из дефанзиве. Гранада - Севиља 4:0.

Кошарка 09.09.2014 | 08:30
Ђорђевић: Играчи још нису свјесни!

Осећај задовољства и поноса после победе над Грчком и пласмана у четвртфинале Мундобаскета не јењава ни дан после.

Ђорђевићеви момци изашли су на паркет са менталитетом Џејмса Бонда, да "умру неког другог дана" и геслом Диминих мускетара, "сви за једног, један за све". Не само да су послали кући фаворита и до тада непоражену екипу, него су скренули на себе пажњу светске кошаркашке јавности.

"Од шпанских новинара сам чуо дефиницију, да смо одиграли озбиљну утакмицу", рекао је Александар Ђорђевић.

"Ја сам толико срећан због играча, јер мислим да су били сјајни од првог до последњег секунда. Концентрисани, спремни, жељни да се такмиче, такав је био и план. Да играмо поен за поен, али да ниједног тренутка не устукнемо од нашег плана одбране", објаснио је селектор.

"Мислим да смо успели да 'пресечемо' екипу која је имала изузетну хемију и тајминг тимске игре у нападу, рецимо високим излажењем наших центара на Бурусиса, што је позиција преко које су они остваривали велику предност".

Ђорђевић је честитао и захвалио се свим својим сарадницима, а победу посветио кондиционом тренеру Срђану Сарићу, који је све време припремао "орлове", али није на Светском првенству.

Он верује да је утакмица против Грчке, укупно гледано, најбоља коју смо одиграли овог лета.

"Напад и одбрана, једно без другог јако тешко иду. Наравно да не можемо да побеђујемо само одбраном и да су нам потребне овакве утакмице, јер је напад најважнији за самопоуздање играча", истиче "Сале Национале".

"Повратком у физичку форму Теодосића и Крстића добијамо сигурне стране нашег напада. Али, без обзира на то, мислим да ниједног тренутка на овом првенству нисмо стали са играњем одбране. На томе смо инсистирали и дошли до јако добрих одговора".

Веома важан елемент тријумфа била је и психолошка стабилност.

"Без обзира на сјајне индивидуалне партије Богдановића, Калинића, Радуљице, Крстића, Бјелице, Теодосића, мислим да смо одиграли тимски и да је глава била јако, јако оружје свих играча".

Гранада - Севиља 4:0. То није резултат утакмице шпанског фудбалског првенства, већ број екипа које су се пласирале у четвртфинале из две групе прве фазе СП: Шпанија - Француска, Србија - Бразил.

"И у припреми утакмице против Грчке сам рекао 'Момци, ви уопште не знате са ким сте играли и какве утакмице' (имали скор 2-3, прим. аут). Нисам хтео да кажем да нас чека лакша, јер није била, све су то сјајне екипе, али ми смо у Гранади имали феноменалну припрему за елиминациони део. Играли смо емотивно, са жељом да прођемо даље, али и да победимо најбоље. Утакмица са Француском нам је показала да можемо и дала нам највећу снагу".

"Орлови" су у понедељак имали слободно пре подне, у 13 часова су се нашли на заједничком ручку, а за 18 часова заказан је тренинг опоравка у помоћној дворани, недалеко од хотела у коме су смештени.

Припреме за реванш Бразилцима почињу у уторак пре подне.

Коментари / 0

Оставите коментар