Бекам би опет у репрезентацију!

Бивши енглески фудбалер Дејвид Бекам открио је да би био поносан када би у будућности добио неку улогу у репрезентацији.

Фудбал 08.09.2014 | 20:15
Бекам би опет у репрезентацију!

39-годишњи Бекам је одиграо 115 утакмица у дресу националног тима, а на Светском првенству 2010. године био је део стручног штаба када је селектор био Фабио Капело.

Од тада, Енглеска је елиминисана са Европског првенства 2012. године у четвртфиналу, а на овогодишњем Мундијалу такмичење је завршио у групној фази.

Бекам се из професионалног фудбала повукао прошлог лета, а сада истиче да жели да помогне својој земљи како год може.

„Повукао сам се пре само годину дана, јесам заузет са својим тренутним пословима, али ако могу да помогнем на било који начин будућности Енглеске или енглеског фудбала, то ћу учинити“, рекао је Бекам, „То је једна од ствари на које сам поносан, што сма завршио каријеру и што сам постао амбасадор своје земље широм света. Ако постоји било какав начин у будућности, када не будем много заузет, да помогнем, био бих поносан на то“.

Бекамова помоћ највероватније би дошла ван терена, пошто Бекам не жели да се баци у тренерске воде. Његови бивши саиграчи Рајан Гигс, Пол Сколс, Ники Бат, Фил Невил и Гери Невил су се већ окушали као тренери, а старији од браће Невил је део стручног штаба енглеске репрезентације.

„Никад се не зна, али никад нисам размишљао о томе. Ако бих то урадио у будућности, желим да то урадим на прави начин као Сколси, Гигси, Бати, Гери и Фил. Тако мора то да се уради. Али, немам планове за то у наредних десет година“, нагласио је Бекам.

Коментари / 0

Оставите коментар