Bekam bi opet u reprezentaciju!

Bivši engleski fudbaler Dejvid Bekam otkrio je da bi bio ponosan kada bi u budućnosti dobio neku ulogu u reprezentaciji.

Fudbal 08.09.2014 | 20:15
Bekam bi opet u reprezentaciju!

39-godišnji Bekam je odigrao 115 utakmica u dresu nacionalnog tima, a na Svetskom prvenstvu 2010. godine bio je deo stručnog štaba kada je selektor bio Fabio Kapelo.

Od tada, Engleska je eliminisana sa Evropskog prvenstva 2012. godine u četvrtfinalu, a na ovogodišnjem Mundijalu takmičenje je završio u grupnoj fazi.

Bekam se iz profesionalnog fudbala povukao prošlog leta, a sada ističe da želi da pomogne svojoj zemlji kako god može.

„Povukao sam se pre samo godinu dana, jesam zauzet sa svojim trenutnim poslovima, ali ako mogu da pomognem na bilo koji način budućnosti Engleske ili engleskog fudbala, to ću učiniti“, rekao je Bekam, „To je jedna od stvari na koje sam ponosan, što sma završio karijeru i što sam postao ambasador svoje zemlje širom sveta. Ako postoji bilo kakav način u budućnosti, kada ne budem mnogo zauzet, da pomognem, bio bih ponosan na to“.

Bekamova pomoć najverovatnije bi došla van terena, pošto Bekam ne želi da se baci u trenerske vode. Njegovi bivši saigrači Rajan Gigs, Pol Skols, Niki Bat, Fil Nevil i Geri Nevil su se već okušali kao treneri, a stariji od braće Nevil je deo stručnog štaba engleske reprezentacije.

„Nikad se ne zna, ali nikad nisam razmišljao o tome. Ako bih to uradio u budućnosti, želim da to uradim na pravi način kao Skolsi, Gigsi, Bati, Geri i Fil. Tako mora to da se uradi. Ali, nemam planove za to u narednih deset godina“, naglasio je Bekam.

Komentari / 0

Ostavite komentar