Траже правду за 88 убијених Срба

Породице убијених Срба у Медачком џепу у Хрватској огорчене су што након више од двадесет година за наведене злочине, практично, нико није одговарао и траже правду за жртве, саопштено је из Координације српских удружења породица несталих, убијених и погинулих лица са простора бивше Југославије.

Србија 08.09.2014 | 16:47
Траже правду за 88 убијених Срба

У саопштењу се подсјећа да су одговорни за убисво 88 Срба у подвелебитским селима Дивосело, Читлук и Почитељ остали некажњени, односно да су им хрватски органи правосуђа изрекли минималне казне затвора.

"Хрватски судови ослободили су провооптуженог генерала Рахима Адемија, а другооптуженог Мирка Норца осудили на казну затвора од шест година, иако је несумљиво да злочини почињени у Медачком џепу спадају у ред најмонструознијих у протеклим ратовима", оцијењено је из Координације.

Породице страдалих питају да ли званична Хрватска сматра, да је у Хрватској завршено суђење за злочине у Медачком џепу и позивају институције власти у Србији и Хрватској да дају приоритет питању процесуирања ратних злочина и проналаску насталих, а јавност у Србији позивају да дигну глас и пруже подршку.

Нападом регуларне хрватске војске на, у то вријеме заштићену зону УН, у селима Дивосело, Читлук и Почитељ у области Медачки џеп 9. септембра 1993. године убијено је 88 Срба, међу којима 17 жена.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Никола

08.09.2014 18:08

Срамотно ћутање Хрватске државе и наравно систематско уништавање Срба и даље траје ,АЛИ СЕ ГОСПОДИН Јосиповић БРИНЕ О БУЊЕВЦИМА ЈЕР ЋЕ МОРАТИ УЧИТИ СРПСКИ ЈЕР ЖИВЕ У ЗЕМЉИ СРБИЈИ БОЖЕ ПРАВДЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

16 ВРС

09.09.2014 09:51

Никада нико неће одговарати јер их штите тренутно лидери свијета,Америка,Њемачка,Француска, дакле НАТО цијели и Ватикан а дјелом и ислам јер су СРБИ у питању

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мр. Шуњић

10.09.2014 17:29

@16 врс; Јел ви ишта друго знате осим те уроте америке, ватикана, нато-а...? Јел Ватикан рекао "србуј макар сламу јео"? Јел Америка одредила да се протести могу одржавати само у парку у Бања Луци, и да је пожељно да трају од 2 до 4 сата? Јел Француска рекла да нас не протестује више од 50 људи истовремено, због могућег ометања саобраћаја? Јел турска замолила да гласаш за бају, да ти хљеб из уста краде? Знаш ли ти када ће неко одговарати за те несретне људе? Када такви као ти не буду имали право гласања, и када на власти буду они који су у заштити народа а не својих лоповлука! Када се земља развије економски и финансијски да може одвојити и вријеме и новац за способне адвокате и тужиоце који ће исправити неправду! Не могу да вјерујем са каквим затрованим и примитивним балванима дијелим земљу!

ОДГОВОРИТЕ