Traže pravdu za 88 ubijenih Srba

Porodice ubijenih Srba u Medačkom džepu u Hrvatskoj ogorčene su što nakon više od dvadeset godina za navedene zločine, praktično, niko nije odgovarao i traže pravdu za žrtve, saopšteno je iz Koordinacije srpskih udruženja porodica nestalih, ubijenih i poginulih lica sa prostora bivše Jugoslavije.

Srbija 08.09.2014 | 16:47
Traže pravdu za 88 ubijenih Srba

U saopštenju se podsjeća da su odgovorni za ubisvo 88 Srba u podvelebitskim selima Divoselo, Čitluk i Počitelj ostali nekažnjeni, odnosno da su im hrvatski organi pravosuđa izrekli minimalne kazne zatvora.

"Hrvatski sudovi oslobodili su provooptuženog generala Rahima Ademija, a drugooptuženog Mirka Norca osudili na kaznu zatvora od šest godina, iako je nesumljivo da zločini počinjeni u Medačkom džepu spadaju u red najmonstruoznijih u proteklim ratovima", ocijenjeno je iz Koordinacije.

Porodice stradalih pitaju da li zvanična Hrvatska smatra, da je u Hrvatskoj završeno suđenje za zločine u Medačkom džepu i pozivaju institucije vlasti u Srbiji i Hrvatskoj da daju prioritet pitanju procesuiranja ratnih zločina i pronalasku nastalih, a javnost u Srbiji pozivaju da dignu glas i pruže podršku.

Napadom regularne hrvatske vojske na, u to vrijeme zaštićenu zonu UN, u selima Divoselo, Čitluk i Počitelj u oblasti Medački džep 9. septembra 1993. godine ubijeno je 88 Srba, među kojima 17 žena.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Никола

08.09.2014 18:08

Срамотно ћутање Хрватске државе и наравно систематско уништавање Срба и даље траје ,АЛИ СЕ ГОСПОДИН Јосиповић БРИНЕ О БУЊЕВЦИМА ЈЕР ЋЕ МОРАТИ УЧИТИ СРПСКИ ЈЕР ЖИВЕ У ЗЕМЉИ СРБИЈИ БОЖЕ ПРАВДЕ

ODGOVORITE
Name

16 VRS

09.09.2014 09:51

Nikada niko neće odgovarati jer ih štite trenutno lideri svijeta,Amerika,Njemačka,Francuska, dakle NATO cijeli i Vatikan a djelom i islam jer su SRBI u pitanju

ODGOVORITE
Name

Mr. Šunjić

10.09.2014 17:29

@16 vrs; Jel vi išta drugo znate osim te urote amerike, vatikana, nato-a...? Jel Vatikan rekao "srbuj makar slamu jeo"? Jel Amerika odredila da se protesti mogu održavati samo u parku u Banja Luci, i da je poželjno da traju od 2 do 4 sata? Jel Francuska rekla da nas ne protestuje više od 50 ljudi istovremeno, zbog mogućeg ometanja saobraćaja? Jel turska zamolila da glasaš za baju, da ti hljeb iz usta krade? Znaš li ti kada će neko odgovarati za te nesretne ljude? Kada takvi kao ti ne budu imali pravo glasanja, i kada na vlasti budu oni koji su u zaštiti naroda a ne svojih lopovluka! Kada se zemlja razvije ekonomski i finansijski da može odvojiti i vrijeme i novac za sposobne advokate i tužioce koji će ispraviti nepravdu! Ne mogu da vjerujem sa kakvim zatrovanim i primitivnim balvanima dijelim zemlju!

ODGOVORITE