Почеле квалификације за ЕП 2016.

Спустила се завјеста на Мундијал, а већ је дошло вријеме за нови циклус. Јуче су почеле квалификације за ЕУРО 2016 у Француској, а за пласман ће се борити 53 репрезентације, смјештене у девет група.

Фудбал 08.09.2014 | 16:17
Почеле квалификације за ЕП 2016.

Ове ће се ове квалификације играти у другачијем формату у односу на прошле, јер утакмице више неће бити одиграване уторком и петком. Оне ће се играти дан за даном, у одређеним терминима од 18 или 20:45. Тако смо јуче имали осам утакмица, већ данас их је на распореду девет, док ће их у сриједу поново бити осам укључујући и сусрет наше репрезентације са Кипром, и то ће бити то што се тиче првог кола.

Биће ово први пут да на Европско првенство из групе директно путују двије првопласиране репрезентације, док ће директни пласман изборити чак и најбоља трећепласирана селекција. Преосталих осам трећепласираних репрезентација одиграће бараж који ће одлучити четири преостала путника на завршну смотру најбољих европских репрезентација.

Европско првенство у Француској послужиће и као својеврстан експеримент УЕФА-е, пошто ће на њему учествовати чак 24 репрезентације, осам више него што је то до сада био случај.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Босанац

08.09.2014 15:01

Бас сам пријатно изненадјен са извјестајем.

ОДГОВОРИТЕ