Počele kvalifikacije za EP 2016.

Spustila se zavjesta na Mundijal, a već je došlo vrijeme za novi ciklus. Juče su počele kvalifikacije za EURO 2016 u Francuskoj, a za plasman će se boriti 53 reprezentacije, smještene u devet grupa.

Fudbal 08.09.2014 | 16:17
Počele kvalifikacije za EP 2016.

Ove će se ove kvalifikacije igrati u drugačijem formatu u odnosu na prošle, jer utakmice više neće biti odigravane utorkom i petkom. One će se igrati dan za danom, u određenim terminima od 18 ili 20:45. Tako smo juče imali osam utakmica, već danas ih je na rasporedu devet, dok će ih u srijedu ponovo biti osam uključujući i susret naše reprezentacije sa Kiprom, i to će biti to što se tiče prvog kola.

Biće ovo prvi put da na Evropsko prvenstvo iz grupe direktno putuju dvije prvoplasirane reprezentacije, dok će direktni plasman izboriti čak i najbolja trećeplasirana selekcija. Preostalih osam trećeplasiranih reprezentacija odigraće baraž koji će odlučiti četiri preostala putnika na završnu smotru najboljih evropskih reprezentacija.

Evropsko prvenstvo u Francuskoj poslužiće i kao svojevrstan eksperiment UEFA-e, pošto će na njemu učestvovati čak 24 reprezentacije, osam više nego što je to do sada bio slučaj.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bosanac

08.09.2014 15:01

Bas sam prijatno iznenadjen sa izvjestajem.

ODGOVORITE