Србија у четвртфиналу

Одличном игром током целог меча, кошаркаши Србије победили су Грчку са 90:72 и пласирали се у четвртфинале Светског првенства у Шпанији! Најефикаснији у тиму Србије били су Богдановић са 21 и Радуљица са 16 поена. Противник у борби за полуфинале је селекција Бразила.

Кошарка 08.09.2014 | 10:15
Србија у четвртфиналу

Најбољом партијом у досадашњем току шампионата, кошаркаши Србије победили су до синоћ непоражену Грчку са 90:72. Овом победом "орлови" су обезбедили место у четвртфиналу.

Србија је коначно добро отворила меч. Константо су изабраници селектора Ђорђевића били у предности, која се кретала у распону од два до седам поена.

Најрасположенији у тим уводним моментима али и током целог првог полувремена био је кошаркаш Црвене звезде Никола Калинић (12 поена у првом полувремену), који је два пута монструозно закуцавао лопту у кош Грка.

Теодосић је држао конце игре у својим играма, а поменутој двојци кошаркаша постепено су се прикључивали Богдановић, Крстић и Бјелица.

Калинића су у нападу одменили вечерас расположени Богдан Богдановић (најефикаснији са 21 поеном) и константно добри Мирослав Радуљица (16 поена). Скоком је господарио Немања Бјелица (девет ухваћених лопти), а запажену ролу је имао и недовољно оправљени капитен Ненад Крстић, који је убацио 10 поена.

На другој страни, Грци нису играли своју препознатљиву игру са много транзиције и лаких поена. Тачније, "орлови" им то нису дозволили.

Потпуно је подбацио Костас Папаниколау. Бурусис, Принтезис и Зизис сведени су на прихватљив број поена, па је 14 поена "Американца" Калатеса било највише што су репрезентативци Србије неком поједницу "допустили".

На крају, убедљива победа Србије од 90:72, која даје наду за евентуално укључивање у борбу за медаљу...

Противник изабраницима селектора Ђорђевића у четвртфиналу биће Бразил, који је славио у међусобном мечу групне фазе.

Коментари / 0

Оставите коментар