Srbija u četvrtfinalu

Odličnom igrom tokom celog meča, košarkaši Srbije pobedili su Grčku sa 90:72 i plasirali se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Španiji! Najefikasniji u timu Srbije bili su Bogdanović sa 21 i Raduljica sa 16 poena. Protivnik u borbi za polufinale je selekcija Brazila.

Košarka 08.09.2014 | 10:15
Srbija u četvrtfinalu

Najboljom partijom u dosadašnjem toku šampionata, košarkaši Srbije pobedili su do sinoć neporaženu Grčku sa 90:72. Ovom pobedom "orlovi" su obezbedili mesto u četvrtfinalu.

Srbija je konačno dobro otvorila meč. Konstanto su izabranici selektora Đorđevića bili u prednosti, koja se kretala u rasponu od dva do sedam poena.

Najraspoloženiji u tim uvodnim momentima ali i tokom celog prvog poluvremena bio je košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić (12 poena u prvom poluvremenu), koji je dva puta monstruozno zakucavao loptu u koš Grka.

Teodosić je držao konce igre u svojim igrama, a pomenutoj dvojci košarkaša postepeno su se priključivali Bogdanović, Krstić i Bjelica.

Kalinića su u napadu odmenili večeras raspoloženi Bogdan Bogdanović (najefikasniji sa 21 poenom) i konstantno dobri Miroslav Raduljica (16 poena). Skokom je gospodario Nemanja Bjelica (devet uhvaćenih lopti), a zapaženu rolu je imao i nedovoljno opravljeni kapiten Nenad Krstić, koji je ubacio 10 poena.

Na drugoj strani, Grci nisu igrali svoju prepoznatljivu igru sa mnogo tranzicije i lakih poena. Tačnije, "orlovi" im to nisu dozvolili.

Potpuno je podbacio Kostas Papanikolau. Burusis, Printezis i Zizis svedeni su na prihvatljiv broj poena, pa je 14 poena "Amerikanca" Kalatesa bilo najviše što su reprezentativci Srbije nekom pojednicu "dopustili".

Na kraju, ubedljiva pobeda Srbije od 90:72, koja daje nadu za eventualno uključivanje u borbu za medalju...

Protivnik izabranicima selektora Đorđevića u četvrtfinalu biće Brazil, koji je slavio u međusobnom meču grupne faze.

Komentari / 0

Ostavite komentar