Извучено тијело петог рудара

Из јаме "Распоточје" касно синоћ извучено је тијело Фејзе Исаковића, посљедњег од пет рудара који су погинули у тешкој рударској несрећи 4. септембра након "горског удара" изазваног земљотресом.

Босна и Херцеговина 08.09.2014 | 09:00
Извучено тијело петог рудара

Чета за спасавање извукла је у веома тешким условима, након више од 24 сата, тијело Исаковића око 23.00 часа, јавили су федерални медији.

Директор Рудника мрког угља "Зеница" Есад Ћивић рекао је синоћ да ће у току ноћи бити завршена обдукција тијела Исаковића, јер је судски патолог из Тузле на молбу федералног инспектора рударства одлучио остати у Зеници.

Комеморација за страдале рударе биће обављена данас у 11.00 часова у Босанском народном позоришту у Зеници, након чега ће бити сахрањени.

Рудари Хајрудин Брадарац, Мехмед Диздаревић, Мехмедалија Халиловић и Фахир данас ће бити укопани на четири мјесна гробља - Врсељима, Поратју, у Понирку и Прашницама.

Укоп Фејзе Исаковића биће обављен на мјесном гробљу Понирак.

Влада ФБиХ одлучила је да данас у цијелој ФБиХ буде Дан жалости због тешке рударске несреће у јами "Распоточје", у којој је погинуло пет рудара, те њихове сахране. У Зеници су 7. и 8. септембар проглашени данима жалости.


Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар