Izvučeno tijelo petog rudara

Iz jame "Raspotočje" kasno sinoć izvučeno je tijelo Fejze Isakovića, posljednjeg od pet rudara koji su poginuli u teškoj rudarskoj nesreći 4. septembra nakon "gorskog udara" izazvanog zemljotresom.

Bosna i Hercegovina 08.09.2014 | 09:00
Izvučeno tijelo petog rudara

Četa za spasavanje izvukla je u veoma teškim uslovima, nakon više od 24 sata, tijelo Isakovića oko 23.00 časa, javili su federalni mediji.

Direktor Rudnika mrkog uglja "Zenica" Esad Ćivić rekao je sinoć da će u toku noći biti završena obdukcija tijela Isakovića, jer je sudski patolog iz Tuzle na molbu federalnog inspektora rudarstva odlučio ostati u Zenici.

Komemoracija za stradale rudare biće obavljena danas u 11.00 časova u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, nakon čega će biti sahranjeni.

Rudari Hajrudin Bradarac, Mehmed Dizdarević, Mehmedalija Halilović i Fahir danas će biti ukopani na četiri mjesna groblja - Vrseljima, Poratju, u Ponirku i Prašnicama.

Ukop Fejze Isakovića biće obavljen na mjesnom groblju Ponirak.

Vlada FBiH odlučila je da danas u cijeloj FBiH bude Dan žalosti zbog teške rudarske nesreće u jami "Raspotočje", u kojoj je poginulo pet rudara, te njihove sahrane. U Zenici su 7. i 8. septembar proglašeni danima žalosti.


Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar