Милићев данас пред судијом?

Марко Милићев, осумњичен за изазивање саобраћајне несреће на Бранковом мосту 25. јула у којој је настрадао Лука Јовановић, синоћ је авионом депортован из Кине у Београд, а у току дана требало би да буде приведен у Палату правде.

Србија 08.09.2014 | 07:32
Милићев данас пред судијом?

Сходно законској процедури он би у року од 48 сати од синоћњег хапшења на аеродрому Никола Тесла, из Окружног затвора у Београду требало да буде доведен код судије за претходни поступак.

Закон налаже да се пред судијом изјасни где се и зашто скривао, након чега ће бити одлучено да ли ће решење о притвору остати на снази.

Милићеву је притвор одређен 19. августа када је за њим расписана и Интерполова потерница јер је био у бекству, по којој је 29. августа ухапшен у Кини.

Према законској процедури Милићев би у најкраћем року требало и да буде саслушан у Трећем основном тужилаштву које води истрагу против њега и његових помагача, који су му помогли да побегне после несреће и крије се 15 дана у Београду након несреће 25. јула.

Тужилаштво није ограничено законским роком у ком мора да саслуша окривљеног у оваквим случајевима.

Милићев је 10. августа летом за Истанбул у 12 и 25, са својим пасошем насустио земљу. Имао авионску карту у једном правцу.

Ухапшен је у Кини 29. августа по спрској потерници, а пошто није имао уредне папире за боравак у Кини та држава је одлучила да га протера без чекања формалног захтева за изручење који је раније најављен из Србије.

Милићев се терети за кривично дело "тешко дело против безбености јавног саобраћаја", учињено из нехата и за које му према закону прети казна од 1 до 8 година затвора.

На терет му се ставља и кривично дело непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној несрећи за које је запрећена иста казна.


Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар