Возач "кантримена" вечерас у Београду

Возача "кантримена" Марка Милићева Кина је изручила Србији и он ће вечерас слетети на београдски аеродром, сазнаје "Блиц".

Србија 07.09.2014 | 18:03
Возач "кантримена"  вечерас у Београду

Према информацијама до којих је дошао наш лист, Милићев у Београд слеће у 22:30. Он се сумњичи да је 25. јула оборио и усмртио Луку Јовановића (21) из Београда и од тад је био у бекству. Ухапшен је у Кини. 

Милићев је осумњичен да је, након што је својим аутом “катримен” усмртио Јовановића, са пријатељима побегао са лица места, а 15 дана касније и из земље.

Несрећа на Бранковом мосту се догодила када се Лука Јовановић враћао из града са пријатељима кући. Њима се на мосту покварила “лада” и кад су изашли да га прегурају у зауставну траку на њих је налетео “мини кантримен”.

Возач “кантримена” није се зауставио након несреће, а Лука Јовановић преминуо је дан касније у Ургентном центру. Како возач, а ни возило нису пронађени наредних дана, отац настрадалог младића Бојан Јовановић протестовао је Бранковом мосту, на месту где му је син убијен.


Бежао преко пола света

Милићев је био у бекству, пошто је напустио Србију 10. августа летом за Истамбул у 12,25 сати са својим пасошем.

Потерница је била расписана на два имена Марко Милићев и Марко Марковић пошто се сумња да користи и стари пасош на презиме Марковић, чији је нестанак пријавио прошлог септембра а потом променио презиме. Претпоставља се да је одатле побегао за Кину.

Србија и Кина немају уговор о екстрадицији, потврђено у Министарству правде за Тањуг али ће се у сваком случају тражити његово изручење из те земље ради вођења кривичног поступка.

Милићев се терети се за тешко дело против безбедности јавног саобраћаја за које је запрећена казна затвора до осам година, као и за непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајним несрећи.

Раније данас отац Луке Јовановића, Бојан Јовановић саслушан је у Трећем основном тужилаштву у Београду које води истрагу против осумњичених у том случају и придружио се кривичном гоњењу против њих. 

Коментари / 0

Оставите коментар