Хамилтон покорио легендарну Монцу

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон тријумфовао је на Великој награди Италије, 13. трци овогодишњег шампионата Формуле 1.

Остали спортови 07.09.2014 | 15:29
Хамилтон покорио легендарну Монцу

Хамилтон је до друге победе у каријери на легендарној “Монци”, а 28. укупно, дошао у времену од 1:19:10.236 сата.

Друго место, са три секунде заостатка, заузео је Нико Розберг у другом Мерцедесу, док се на трећем степенику победничког постоља нашао возач Вилијамса Фелипе Маса.

Велика награда Италије није пружила велико узбуђење на самом челу, а правог окршаја између двојица Мерцедеса није дошло због грешке Розберга. Хамилтон је због проблема са болидом лоше стартовао, али је брзо пронашао прави ритам, сустигао тимског колегу, а када му је довољно пришао да крене у напад, Розберг је направио грешку.

Маса је после сјајног старта био најближи Розбергу, али је пошто га је претекао Хамилтон успео да се задржи на трећој позицији и имао је поприлично мирну трку. Иза се зато водила велика борба, а бољи од осталих био је други возач Вилијамса Валтери Ботас, испред двојца Ред Була Данијела Рикарда и Себастијана Фетела.

Освајаче бодова комплетирали су возач Форс Индије Серхио Перес, Џенсон Батон у Мекларену, возач Ферарија Кими Раиконен и Кевин Магнусен у другом Мекларену, који је као седмопласирани прошао кроз циљ, али је због казне померен на десето место.

После 13 трка у генералном пласману Розберг има 22 бода више од Хамилтона, а шампионат се наставља
21. септембра Великом наградом Сингапура.

Коментари / 0

Оставите коментар