Запошљавање и набавке највеће бољке агенција

Многе агенције које су формиране на нивоу БиХ занемариле су упозорења да запошљавање радника по основу уговора о дјелу није прихватљиво за јавни сектор и наставиле по старом, а посебно нису биле заинтересоване за исправку неправилности приликом спровођења јавних набавки.

Босна и Херцеговина 06.09.2014 | 13:21
Запошљавање и набавке највеће бољке агенција

Показали су то ревизорски извјештаји о финансијском пословању агенција за прошлу годину, који ће се идуће седмице наћи пред делегатима у Дому народа Парламента БиХ.

На нивоу БиХ формирано је више од 20 агенција, чији укупни годишњи издаци премашују десетине милиона марака од чега већина оде на плате. Због огромне потрошње и нефункционалности из РС су покретане бројне иницијативе да поједине агенције буду укинуте, али то није уродило плодом.

Међу бројним агенцијама је и Агенција за унапређење страних инвестиција у БиХ. Она је лани потрошила око 1,4 милиона КМ, а ревизори су их упозорили на начин коришћења службених аутомобила и на процес јавних набавки.

Агенција за антидопинг контролу БиХ лани је потрошила око 580.000 КМ, а имала је осам запослених. Њима је препоручено да наставе са активностима на превенцији корупције и стварању предуслова за ефикасну борбу против корупције.

Извор: Глас Српске

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

србац

06.09.2014 11:31

Јуце Спириц трази да се уведе јос једна агенција "за подстицаје"на нивоу како казе дрзаве БиХ,иако до поднева негира да иста постоји иако добија мјесецно од ње преко 10000 марака, све те разне агенције слузе за ухљебљавање узе и сире породице политицара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

06.09.2014 16:53

Ово је богу плакати!Наказа од земље,наказа од власти.Отвори се ,земљо моја,за коју сам крв проливао,да пропаднем,да не гледам непотизам,корупцију,криминал сваке могуће врсте,да не гледам милионере,милијардере,са народних леђа.Народе,памет у главу у октобру!

ОДГОВОРИТЕ
Name

брудер

06.09.2014 17:17

И увијек це бити исто

ОДГОВОРИТЕ