Zapošljavanje i nabavke najveće boljke agencija

Mnoge agencije koje su formirane na nivou BiH zanemarile su upozorenja da zapošljavanje radnika po osnovu ugovora o djelu nije prihvatljivo za javni sektor i nastavile po starom, a posebno nisu bile zainteresovane za ispravku nepravilnosti prilikom sprovođenja javnih nabavki.

Bosna i Hercegovina 06.09.2014 | 13:21
Zapošljavanje i nabavke najveće boljke agencija

Pokazali su to revizorski izvještaji o finansijskom poslovanju agencija za prošlu godinu, koji će se iduće sedmice naći pred delegatima u Domu naroda Parlamenta BiH.

Na nivou BiH formirano je više od 20 agencija, čiji ukupni godišnji izdaci premašuju desetine miliona maraka od čega većina ode na plate. Zbog ogromne potrošnje i nefunkcionalnosti iz RS su pokretane brojne inicijative da pojedine agencije budu ukinute, ali to nije urodilo plodom.

Među brojnim agencijama je i Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH. Ona je lani potrošila oko 1,4 miliona KM, a revizori su ih upozorili na način korišćenja službenih automobila i na proces javnih nabavki.

Agencija za antidoping kontrolu BiH lani je potrošila oko 580.000 KM, a imala je osam zaposlenih. Njima je preporučeno da nastave sa aktivnostima na prevenciji korupcije i stvaranju preduslova za efikasnu borbu protiv korupcije.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

srbac

06.09.2014 11:31

Juce Spiric trazi da se uvede jos jedna agencija "za podsticaje"na nivou kako kaze drzave BiH,iako do podneva negira da ista postoji iako dobija mjesecno od nje preko 10000 maraka, sve te razne agencije sluze za uhljebljavanje uze i sire porodice politicara.

ODGOVORITE
Name

Jovan

06.09.2014 16:53

Ovo je bogu plakati!Nakaza od zemlje,nakaza od vlasti.Otvori se ,zemljo moja,za koju sam krv prolivao,da propadnem,da ne gledam nepotizam,korupciju,kriminal svake moguće vrste,da ne gledam milionere,milijardere,sa narodnih leđa.Narode,pamet u glavu u oktobru!

ODGOVORITE
Name

bruder

06.09.2014 17:17

I uvijek ce biti isto

ODGOVORITE