Данас извлачење тијела рудара

Тијела пет рудара, погинулих у јами Распоточје Рудника мрког угља у Зеници, су пронађена, припрема се терен за њихово извлачење, а очекује се да ће то бити обављено данас, након чега би требала услиједити званична потврда имена страдалих, као и узрок њихове погибије.

Босна и Херцеговина 06.09.2014 | 07:34
Данас извлачење тијела рудара

Предсједник Синдиката Рудника Мехмед Оруч рекао је да је надлежност над јамом преузео федерални инспектор рударства, да су чланови чете у јами осигурали терен за извлачење погинулих, те да су тијела пронашли чланови чете који су данас радили на пробијању дијела просторије кроз коју су се извукли преживјели рудари. 

Оруч је изразио наду да ће извлачење бити завршено данас , али, како каже, ту постоји и закон који се мора поштовати прије него што се све заврши, преносе федерални медији. 

Он је додао да ће узрок погибије рудара бити познат након обдукције. 

Оруч је рекао да јама Распоточје неће радити док се не заврши истрага, а да ће одлуку о наставку рада дати федерални инспектор. 

У руднику Распоточје дошло је до обрушавања материјала приликом чега је више рудара повријеђено, након што је Зеницу погодио земљотрес јачине 3,5 степени Рихтерове скале. 

У несрећи је погинуло пет рудара, а 29 је повријеђено.

Коментари / 0

Оставите коментар