„Орлићи“ испустили два гола предности

У седмом колу Групе 9 Србија у Пескари изгубила од Италије 3:2 (2:2). У последњем колу потребна победа у Северној Ирској.

Фудбал 06.09.2014 | 07:12
„Орлићи“ испустили два гола предности

Млада фудбалска репрезентација Србије (до 21 године) изгубила је у Пескари од Италије 3:2 (2:2) у седмом, претпоследњем, колу квалификација за Европско првенство. За пласман у бараж Србији је потребна победа у последњем колу над Северном Ирском. Меч се игра у уторак 9. септембра у Портдауну. У бараж ће се пласирати победници група и четири најбоље другопласиране екипе. Шампионат Европе се одржава наредне године у Чешкој.

Одлично су почели изабраници Радована Чурћића и већ после 13 минута водили 2:0, а двоструки стрелац је био Александар Пешић. Он је прво у осмом минуту покушао да упосли саиграче, лопта се од једног Италијана одбила до њега, а он ју је сместио у гол. Само пет минута касније Костић је извео корнер, а Пешић је био највиши у скоку и по други пут савладао голмана Италије.

Међутим, радост „орлића“ није предуго трајала. У 23. минуту Белоти је после слободног ударца Доменика Берардија искористио неопрезност српске одбране и савладао Марка Дмитровића. У четвртом минуту надокнаде у првом полувремену једна спорна ситуација. Белоти је пао у шеснаестерцу после дуела са Ћосићем, а судија је показао на пенал. Узалуд су били протести српских играча. Белоти је био сигуран извођач најстроже казне, и резултат је био 2:2.

У наставку су домаћини заиграли боље, имали неколико шанси, али је срећа спасавала „орлиће“. Тако је било до 75. минута када је Доменико Берарди постигао трећи гол за „азуре“. Он је шутирао са 18 метара, а голман Дмитровић је прилично лоше реаговао.

Извор: Србија данас

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Тихи

06.09.2014 16:48

Кад смо ми Срби знали играти фудбал.Ми само знамо прицати.Цовјек језиком све постигне

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

07.09.2014 00:28

Не знам ста је са вама људима,вама оцигледно ниста није јасно! Србија НИКАД ниста своје није имала.Све сто се прица о успјесима како у науци,литератури,цркви,спорту,привреди итд све су то постизали Срби из ЦГ,РС и РСК.Нпр Бора Станковиц,легенда и творац српске косарке је из РС,исто је са КК Босна који су били ЕУ Прваци први.Фудбал исто тако сто пута боље фудбалере су увјек имали црногорци,ми и хрвати.Док смо ми водили дрзаву (а то је било само за вријеме еx yу) тада је било свега,сад кад је води Србијанац нема ниста.Па Бајевиц који је легенда побјегао је из ЦЗ због примитивизма!На сред утакмице се дигао и отисао!Погледај ста су радили Деји Савицевицу који никад није изабран за ЦЗ звијезду јер је Црногорац и јер је псовао удбу и цетнике.

ОДГОВОРИТЕ