„Orlići“ ispustili dva gola prednosti

U sedmom kolu Grupe 9 Srbija u Peskari izgubila od Italije 3:2 (2:2). U poslednjem kolu potrebna pobeda u Severnoj Irskoj.

Fudbal 06.09.2014 | 07:12
„Orlići“ ispustili dva gola prednosti

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije (do 21 godine) izgubila je u Peskari od Italije 3:2 (2:2) u sedmom, pretposlednjem, kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Za plasman u baraž Srbiji je potrebna pobeda u poslednjem kolu nad Severnom Irskom. Meč se igra u utorak 9. septembra u Portdaunu. U baraž će se plasirati pobednici grupa i četiri najbolje drugoplasirane ekipe. Šampionat Evrope se održava naredne godine u Češkoj.

Odlično su počeli izabranici Radovana Čurćića i već posle 13 minuta vodili 2:0, a dvostruki strelac je bio Aleksandar Pešić. On je prvo u osmom minutu pokušao da uposli saigrače, lopta se od jednog Italijana odbila do njega, a on ju je smestio u gol. Samo pet minuta kasnije Kostić je izveo korner, a Pešić je bio najviši u skoku i po drugi put savladao golmana Italije.

Međutim, radost „orlića“ nije predugo trajala. U 23. minutu Beloti je posle slobodnog udarca Domenika Berardija iskoristio neopreznost srpske odbrane i savladao Marka Dmitrovića. U četvrtom minutu nadoknade u prvom poluvremenu jedna sporna situacija. Beloti je pao u šesnaestercu posle duela sa Ćosićem, a sudija je pokazao na penal. Uzalud su bili protesti srpskih igrača. Beloti je bio siguran izvođač najstrože kazne, i rezultat je bio 2:2.

U nastavku su domaćini zaigrali bolje, imali nekoliko šansi, ali je sreća spasavala „orliće“. Tako je bilo do 75. minuta kada je Domeniko Berardi postigao treći gol za „azure“. On je šutirao sa 18 metara, a golman Dmitrović je prilično loše reagovao.

Izvor: Srbija danas

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Tihi

06.09.2014 16:48

Kad smo mi Srbi znali igrati fudbal.Mi samo znamo pricati.Covjek jezikom sve postigne

ODGOVORITE
Name

heo

07.09.2014 00:28

Ne znam sta je sa vama ljudima,vama ocigledno nista nije jasno! Srbija NIKAD nista svoje nije imala.Sve sto se prica o uspjesima kako u nauci,literaturi,crkvi,sportu,privredi itd sve su to postizali Srbi iz CG,RS i RSK.Npr Bora Stankovic,legenda i tvorac srpske kosarke je iz RS,isto je sa KK Bosna koji su bili EU Prvaci prvi.Fudbal isto tako sto puta bolje fudbalere su uvjek imali crnogorci,mi i hrvati.Dok smo mi vodili drzavu (a to je bilo samo za vrijeme ex yu) tada je bilo svega,sad kad je vodi Srbijanac nema nista.Pa Bajevic koji je legenda pobjegao je iz CZ zbog primitivizma!Na sred utakmice se digao i otisao!Pogledaj sta su radili Deji Savicevicu koji nikad nije izabran za CZ zvijezdu jer je Crnogorac i jer je psovao udbu i cetnike.

ODGOVORITE