Иде ли компанија “Душанић” у стечај?

У Окружном привредном суду у Бањалуци данас је још једном одгођено рочиште за утврђивање услова за отварање стечаја над компанијом „Душанић“. Овог пута разлог је изузеће поступајућег судије, који је тужио предсједника Савеза удружења малих акционара Небојшу Југовића за клевету.

Република Српска 05.09.2014 | 20:02
 Иде ли компанија “Душанић” у стечај?

Још једно рочиште на коме се требало расправљати о стечају над компанијом „Душанић“ је експресно одгођено. Разлог је изузеће поступајућег судије Мидхе Вукелића, јер је поднио тужбу за клевету против предсједника Савеза удружења малих акционара. Без обзира на то, мали акционари неће одустати од настојања да се и након 11 мјесеци одгађања рочишта, стечај у тој компанији и прогласи.

А разлога за стечај, итекако има, тврди Југовић наводећи да се само буџету Српске дугује више од пет милиона марака.

Да смо на добром путу потврђује и недавна пресуда у случају предузећа „Метал“ против компаније „Душанић, каже директор „Метала“ Бране Милошевић.

Та пресуда треба значити и конкретне потезе, сматра Југовић

Ово је велики помак, јер се престаје с намјером намјерног гурања у стечај предузећа која могу радити, констатовали су мали акционари.

БН ТВ

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Дадо

05.09.2014 13:42

Мајке вам само вас двојица сутите о постењу... И немојте се само ви борити за права радника и малих акционара.... Познато нам је васе постење... Ниста вас двојица не радите ако немате дебели интерес и корист из тога, па тако и ту борбу за тобоз права малих акционара... Цутите... Паметнији сте кад цутите и ниста не радите.. Гори сте вас двојица од Дусаница сто пута...

ОДГОВОРИТЕ
Name

коментар

05.09.2014 14:59

Насли са Миладином Станицем тразити правду за акционаре....јадне нам промјене ако их буду проводили људи слицни њима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузлак

05.09.2014 19:40

Јаста ради нег у стецај...па да небуде папак ко други да он дизе фирму на ноге а други да русе ово мало дусе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

05.09.2014 21:42

Незна се стварно ко је веци лопов! Па овај Југовиц ради за оног Миладина Станица сто је покрао ратни порез у Прњавору. А Дусаниц исто дузан је дрзави милионе, радницима , води упоредо на десетине судски спорова ма једном ријеци лопов над лоповима. Теско нама само! Ови из СНСД су све унистили али и ови из СДС-а са оваквим људима попут Станица ниста бољи неце бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Југовићи

06.09.2014 07:31

Дадо и остали безимени, за браћу Југовић се зна гдје су рођени, шта су имали прије рата и шта имају сада. За све што пишу имају материјалне доказе, за разлику од Даде и њему сличних. Дадо имаш име и презиме, изнеси га јавно и све ће бити јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали акционар

06.09.2014 12:57

Дадо свака част у праву си све што си рекао.Југовићи тобоже бране мале акционаре а из Промета Прњавор свеких мјесец дана дижу по 10.000,00КМ и стављају себи у џеп.Малих акционара ни на мапи,а шта је још у игри сам Бог зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јовандека1389

06.09.2014 13:35

Коме толико смета што ови мали акционари прозивају...вјероватно властима.Па не виде се други да се јавно експонирају и прозивају криминалце и рад правосуђа,очигледно неко из власти то не може мирно да посматра.ОВАЈ ДАДО кад неког етикетира требало би да изнесе и доказе,а не да лупета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Југовићи

06.09.2014 16:42

Наводни мали акционар, то исто је нама 2006.године рекао управо Петар Душанић. Стечајни управник Фруктоне, господин Ковачевић је након рочишта радницима-акционарима Фруктоне рекао : "Немојте ви вјеровати тим Југовићима, они сваки мјесец од 15 хиљада малих акционара узму по 30 КМ , ко зна за кога они раде", нашта су им мали акционари Фруктоне рекли да за друге нису сигурни, али за случај Фруктоне знају да су Југовићи увијек и једини били уз мале акционаре и раднике и да никада ни од једног акциононара-радника Фруктоне нису узели ни једну КМ. Никада ни од кога нисмо узели ништа, анимирали смо акционаре од Новог Града до Требиње, циљ нам је да кроз стварање амбијента за нормалан живот оживимо привреду и заштитимо акционарски капитал. Једини смо на просторима свих бивших социјалистичких држава који су оживјели уништено предузеће, што је доказ да се и у овим немогућим условима може много направити. Ови што пишу против нас или су тајкуни или раде за њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јовандека1389

06.09.2014 19:18

Ако је истина то што тврди овај горе Милошевић,онда је та пресуда ваљда заслуга тих акционара.Не вјерујем да им је сдс у томе помогао и то је у овим условима револуционарна пресуда.Још мање вјерујем да је то нека љубав у питању између акц. и сдс или других странака. превише су они уједали све.БАШ МЕ ЗАНИМА НАСТАВАК.

ОДГОВОРИТЕ