Ide li kompanija “Dušanić” u stečaj?

U Okružnom privrednom sudu u Banjaluci danas je još jednom odgođeno ročište za utvrđivanje uslova za otvaranje stečaja nad kompanijom „Dušanić“. Ovog puta razlog je izuzeće postupajućeg sudije, koji je tužio predsjednika Saveza udruženja malih akcionara Nebojšu Jugovića za klevetu.

Republika Srpska 05.09.2014 | 20:02
 Ide li kompanija “Dušanić” u stečaj?

Još jedno ročište na kome se trebalo raspravljati o stečaju nad kompanijom „Dušanić“ je ekspresno odgođeno. Razlog je izuzeće postupajućeg sudije Midhe Vukelića, jer je podnio tužbu za klevetu protiv predsjednika Saveza udruženja malih akcionara. Bez obzira na to, mali akcionari neće odustati od nastojanja da se i nakon 11 mjeseci odgađanja ročišta, stečaj u toj kompaniji i proglasi.

A razloga za stečaj, itekako ima, tvrdi Jugović navodeći da se samo budžetu Srpske duguje više od pet miliona maraka.

Da smo na dobrom putu potvrđuje i nedavna presuda u slučaju preduzeća „Metal“ protiv kompanije „Dušanić, kaže direktor „Metala“ Brane Milošević.

Ta presuda treba značiti i konkretne poteze, smatra Jugović

Ovo je veliki pomak, jer se prestaje s namjerom namjernog guranja u stečaj preduzeća koja mogu raditi, konstatovali su mali akcionari.

BN TV

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Dado

05.09.2014 13:42

Majke vam samo vas dvojica sutite o postenju... I nemojte se samo vi boriti za prava radnika i malih akcionara.... Poznato nam je vase postenje... Nista vas dvojica ne radite ako nemate debeli interes i korist iz toga, pa tako i tu borbu za toboz prava malih akcionara... Cutite... Pametniji ste kad cutite i nista ne radite.. Gori ste vas dvojica od Dusanica sto puta...

ODGOVORITE
Name

komentar

05.09.2014 14:59

Nasli sa Miladinom Stanicem traziti pravdu za akcionare....jadne nam promjene ako ih budu provodili ljudi slicni njima

ODGOVORITE
Name

Tuzlak

05.09.2014 19:40

Jasta radi neg u stecaj...pa da nebude papak ko drugi da on dize firmu na noge a drugi da ruse ovo malo duse

ODGOVORITE
Name

Simo

05.09.2014 21:42

Nezna se stvarno ko je veci lopov! Pa ovaj Jugovic radi za onog Miladina Stanica sto je pokrao ratni porez u Prnjavoru. A Dusanic isto duzan je drzavi milione, radnicima , vodi uporedo na desetine sudski sporova ma jednom rijeci lopov nad lopovima. Tesko nama samo! Ovi iz SNSD su sve unistili ali i ovi iz SDS-a sa ovakvim ljudima poput Stanica nista bolji nece biti.

ODGOVORITE
Name

Jugovići

06.09.2014 07:31

Dado i ostali bezimeni, za braću Jugović se zna gdje su rođeni, šta su imali prije rata i šta imaju sada. Za sve što pišu imaju materijalne dokaze, za razliku od Dade i njemu sličnih. Dado imaš ime i prezime, iznesi ga javno i sve će biti jasno.

ODGOVORITE
Name

Mali akcionar

06.09.2014 12:57

Dado svaka čast u pravu si sve što si rekao.Jugovići tobože brane male akcionare a iz Prometa Prnjavor svekih mjesec dana dižu po 10.000,00KM i stavljaju sebi u džep.Malih akcionara ni na mapi,a šta je još u igri sam Bog zna.

ODGOVORITE
Name

jovandeka1389

06.09.2014 13:35

Kome toliko smeta što ovi mali akcionari prozivaju...vjerovatno vlastima.Pa ne vide se drugi da se javno eksponiraju i prozivaju kriminalce i rad pravosuđa,očigledno neko iz vlasti to ne može mirno da posmatra.OVAJ DADO kad nekog etiketira trebalo bi da iznese i dokaze,a ne da lupeta.

ODGOVORITE
Name

Jugovići

06.09.2014 16:42

Navodni mali akcionar, to isto je nama 2006.godine rekao upravo Petar Dušanić. Stečajni upravnik Fruktone, gospodin Kovačević je nakon ročišta radnicima-akcionarima Fruktone rekao : "Nemojte vi vjerovati tim Jugovićima, oni svaki mjesec od 15 hiljada malih akcionara uzmu po 30 KM , ko zna za koga oni rade", našta su im mali akcionari Fruktone rekli da za druge nisu sigurni, ali za slučaj Fruktone znaju da su Jugovići uvijek i jedini bili uz male akcionare i radnike i da nikada ni od jednog akciononara-radnika Fruktone nisu uzeli ni jednu KM. Nikada ni od koga nismo uzeli ništa, animirali smo akcionare od Novog Grada do Trebinje, cilj nam je da kroz stvaranje ambijenta za normalan život oživimo privredu i zaštitimo akcionarski kapital. Jedini smo na prostorima svih bivših socijalističkih država koji su oživjeli uništeno preduzeće, što je dokaz da se i u ovim nemogućim uslovima može mnogo napraviti. Ovi što pišu protiv nas ili su tajkuni ili rade za njih.

ODGOVORITE
Name

jovandeka1389

06.09.2014 19:18

Ako je istina to što tvrdi ovaj gore Milošević,onda je ta presuda valjda zasluga tih akcionara.Ne vjerujem da im je sds u tome pomogao i to je u ovim uslovima revolucionarna presuda.Još manje vjerujem da je to neka ljubav u pitanju između akc. i sds ili drugih stranaka. previše su oni ujedali sve.BAŠ ME ZANIMA NASTAVAK.

ODGOVORITE