БОРС-у потребни борци са првих линија

Предсједник Борачке организације Републике Српске генерал Миломир Савчић изјавио је да је у овој организацији потребно промијенити Статут, а једно од рјешења било би и ограничење мандата.

Република Српска 05.09.2014 | 09:31
БОРС-у потребни борци са првих линија

Савчић је навео да у Статуту и осталим нормативним актима ове организације има толико празнина које остављају простор за лично тумачење или прилагођавање сопственим интересима.

"Потребни су нам и нови кадрови, и то борци са првих линија и припадници интервентних јединица који су на својим леђима носили терет борбе за Српску", рекао је Савчић за "Глас Српске".

Он је навео да на почетку мандата жели да се увјери какво је стање у Борачкој организацији и да посјети све регионалне одборе и закаже сједнице на којима би разговарао са свима, а да ће након тога направити анализу и предложити одржавање тематске Скупштине Борачке организације.

Савчић је рекао да би на тој сједници било размотрено на који начин ријешити горуће проблеме бораца и донесени закључци којим би се наступало према институцијама Српске.

Према његовим ријечима, највећи проблем је положај незапослених демобилисаних бораца, који су у катастрофалном стању, додајући и да постоје покушај да се Борачка организација подијели на разне начине.

Извор: Глас Српске

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

гардиста

05.09.2014 07:49

Бојим се да ми који смо били у специјалним јединицама сада не прођемо још горе. До сада су нас хапсили бар странци ал кад генерал брани војника то је или бајка или му род неки дође. Никад нецу зажалити што сам био борац и учествовао у стварању Српске али ја официру не верујем нисам ни онда зато сам преживео рат не верујем ни овоме док сељак поштени не буде, ја се тој организацији не јављам за било шта

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

05.09.2014 10:03

Бојим се само да и овај није попут Ћургуза Додиков испрдак. За борце се више нико не брине ни у локалним срединама. Примјер томе је Бијељина. Актуелни градоначелник по имену Мићо Мићић за начелника за борачка питања поставља власника приватне фирме о чијем учешћу у Војсци Републике Српске не треба трошити ријечи. Све се своди на исто. Борци су задња рупа на свирали. Сјете их се само пред изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

05.09.2014 12:21

Видјеће се убрзо на који пут ће ово ићи. Уколико не буде како треба одмах тражити оставку ако не демократски онда... доста је било и превише

ОДГОВОРИТЕ
Name

уна

05.09.2014 13:41

Док борачке организације воде болничари.кувари.шофери од тога никакве користи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РОНХИЛ

05.09.2014 15:53

ЧИНИ МИ СЕ ДА СУ БОРЦИ С ПРВИХ ЛИНИЈА У ЗАТВОРИМА ИЛИ НА СУДОВИМА, А РОНХИЛИ НА ВЛАСТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац са прве линије

05.09.2014 17:24

Генерале да ли знате да супруге погинулих бораца остају без посла, остају без породичних примања и без основних средстава за живот. Такав пример имате готово у свим општинама. Ево знам такве случајеве у Гацку. Е у тој општини, у Борачкој организацији сједе, мезе и уживају незналице, полтрони и алкохоличари који су за себе ријешили све. А Ви генерале тражите борце са прве линије е неће те их више никад дозвати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србац.

05.09.2014 19:25

имате ви господина ЦЕДУ СИПОВЦА да наз заступа.Додусе треба нам по 6 мјесеци да додјемо до истог али нема везе.ја сам као и највеци број првобораца заврсио у суду БиХ па помислих тразити неку помоц од мој базе али ударих на гсп-цеду који обеца куле и грдове ал види цуда продје 7 мјесеци а ни на телефон да се јави.рјесих сам проблем уз помоц људи од којих то се нисамни надао али оста горак укус.ПОЗДРАВИ ЦЕДУ СИПОВЦА ОД СРПЦАНИНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РВИ

05.09.2014 21:33

Генерале вратите РВИ нелегално одузете инвалиднине!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боро Буразор

05.12.2014 20:13

Брацо коме вјеровати након двадесет година.Сви на поцетку обецајуа стс--сви добију несто ал демобилисани незапослени борац нема ниста он је сада мали скрхан од своје муке патње здравле му јеугрозено умире се сваки дан .Вецина неце доцекат 60 и тај фамозни Борацки додатак од 60 до 70 км---како да презиве наса браца а то су они с прве линије.Ови други ил су запослени ил су купили пемзије и раде а прави борци умиру а дјеца им гладна --БРАЦО...

ОДГОВОРИТЕ